Afbeelding

BMX 3-Nationscup in België

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 4 september werd op de nieuwe baan van Wijchen alweer de zevende AK wedstrijd van 2016 gereden. Ondanks de weervoorspellingen bleef het toch nagenoeg droog. Wel stond er veel wind waardoor het toch flink aanpoten was voor de BMX-ers.

Lex Veldt rijdt bij de open klasse 12/13 jaar. Hij werd in de manches 3x 2e en met een 4e plaats in de kwart finale plaatste hij zich voor de halve finale waarin hij 7e werd. In zijn eigen klasse Boys 13 jaar werd hij in de manches 3-3-4 en in de kwartfinale 5e waardoor hij zich jammer genoeg net niet plaatste voor de halve finale.

Bas Verhagen werd bij de open klasse 12/13 jaar in zijn manches 2-1-2, in de kwartfinale werd hij 2e en met een 3e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale waarin hij 4e werd. Bij zijn eigen klasse Boys 13 jaar won hij alle 3 zijn manches, ook de kwartfinale schreef hij op zijn naam en in de halve finale werd hij 3e waardoor hij zich plaatste voor de A finale, hierin werd hij 8e.

Kyro van Schijndel won in de open klasse 12/13 jaar alle 3 zijn manches, in de kwart finale werd hij 3e en in de halve finale werd hij 4e, zodoende plaatste hij zich voor de finale, hierbij kwam hij als 6e over de finish. In zijn eigen klasse Boys 13 jaar werd hij in de manches 3x 3e waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale. Hierbij kwam hij helaas in de eerste bocht ten val en was daarmee uitgeschakeld voor plaatsing in de halve finale.

Jelle van Delft rijdt bij de Boys 15 jaar, met 3x een 2e plaats plaatste hij zich gemakkelijk voor de halve finale. In de halve finale kwam hij als 4e over de streep waardoor hij voor de eerste keer in zijn BMX carriere een startbewijs in de A finale veroverde, hierbij werd hij 8e.

In het weekend van 10 en 11 september werd in Zolder (BE) de 3e en tevens laatste 3-Nationscup van 2016 gereden. Bas Verhagen en Kyro van Schijndel kwamen hier in actie. Beide komen als 13 jarige uit in de klasse Boys 13/14 jaar. Met 103 deelnemers is dit de grootste leeftijdsklasse. Beide heren moesten dus in de manches al flink de sokken erin zetten om uberhaupt een ronde verder te kunnen komen.

Op zaterdag werd Bas Verhagen in de manches 3x 5e waardoor hij net mis greep op een plaats in de achtste finale. Kyro van Schijndel plaatste zich met 3x een 4e plaats in de manches wel voor de achtste finale, hierbij werd hij 6e. Op zondag wisten Bas en Kyro allebei de achtste finale te bereiken. Bas deed dit door in de manches 2-5-2 te rijden, hij kwam in de achtste finale als 6e over de streep. Kyro plaatste zich met een 3-4-4 in de manches en kwam eveneens als 6e over de finish in de achtste finale. De volgende wedstrijd is weer een AK wedstrijd, deze zal in Venlo gereden worden op zondag 18 september.