Afbeelding

Yannick Siauw wint Hazenkamp kersttoernooi

Sport

Hoewel de kerstdagen al achter ons lagen en ook het nieuwe jaar al was begonnen, hield De Hazenkamp Nijmegen zaterdag 2 januari haar kersttoernooi.

Voor de turners van Gymnastiek Vereniging Best betekende deze wedstrijd de opening van het seizoen, dat hopelijk ook dit jaar weer zal eindigen op het Nederlands Kampioenschap in juni. Voor de onderbouwturners stond in Nijmegen een teamwedstrijd op het programma. De Rooise Yannick Siauw maakt deel uit van het team van GV Best dat er met de winst vandoor ging.

Samen met Sem Versfeld (Son), Kevin Giesberts (Best), Tijn Gense (Best) en Rens Manders (Middelbeers) nam Yannick deel aan de teamwedstrijd. Er werd gewerkt met een 5-3-3 systeem, wat betekent dat een team uit vijf turners mag bestaan en er op elk toestel drie turners in actie mogen komen waarbij alle drie de scores meetellen voor het teamresultaat. Het was een flinke puzzel om de sterkste opstelling te maken, vooral ook omdat Tijn, Rens en Yannick veel nieuwe oefeningen moeten turnen dit jaar. De turners en trainers waren overtuigd van hun opstelling en na zes toestellen werd dat glansrijk bevestigd. Het team van GV Best mocht namelijk plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium en kreeg de gouden medailles omgehangen. Yannick was van grote waarde voor het team met de hoogste score op vloer en brug en de tweede score op ringen en voltige. Op vloer en brug laat hij al zeer moeilijke oefeningen zien, ondanks dat hij dit jaar voor het eerst uitkomt in de categorie pupil-9. Recent is Yannick dan ook uitgenodigd voor de Oranje Jong Talent selectie van district Zuid.