Rick van den Oever
Rick van den Oever

Rick van den Oever in China voor wereldbekerwedstrijd

Sport

Sint-Oedenrode - Handboogschutter Rick van den Oever stapte afgelopen zondag op het vliegtuig richting China. Daar wacht hem deze week de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Van den Oever is vol vertrouwen op pad gegaan. Enkele weken geleden won hij namelijk nog een Lowlands-cup. Daar was de Nederlandse top aanwezig en die gaf hij het nakijken.

Twee weken geleden was Rick ook al in het buitenland. Voor een trainingskamp verbleef hij met zijn teamgenoten van het Nederlands team in Turkije. Daar trainde ze en schoten ze wedstrijden tegen de Turken, die ze allemaal wonnen. "We hebben daar een fijne week gehad", blikt Rick terug. "Constant heb ik met de ploeg getraind. Zowel fysiek als mentaal. Zo zijn we bezig met een bewustwordingsmethode om onze focus te verbeteren."

Rick zit naar eigen zeggen prima in zijn vel op dit moment. Voor een sport als handboogschieten is dat erg belangrijk. Het verhuizen naar een nieuwe omgeving draagt er volgens de Rooise schutter aan bij. "Ik ben van Papendal verhuisd naar een plek net buiten Papendal. Naar een landgoed waar appartementen staan voor de wat oudere sporters van 20 tot 30 jaar. Daar is het wat rustiger, heb ik wat meer privacy en bovendien woont daar bijna het hele team."

Na de wereldbekerwedstrijd gaat Rick zich voorbereiden op het WK, maar eerst wacht dus de wedstrijd in China. Rick: "De hele wereldtop is er aanwezig. Het is voor mij lang geleden dat ik zo'n wedstrijd heb gespeeld. Mijn verwachtingen zijn dus niet al te hoog. Ik laat het gewoon op me af komen. Beleven en mijn best doen, ook op advies van mijn coach. Het heeft geen zin om hoge doelen te stellen. Winst of verlies zit zo dicht bij elkaar."