Karel Huijberts
Karel Huijberts

Expositie van Karel Huijberts

Cultuur

Sint-Oedenrode - Op donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei tussen 14:00 uur en 17:00 uur en op zaterdagochtend 9 mei tussen 10:00 en 12:00 uur is er een expositie van de tekeningen van Karel Huijberts in het atelier van Tekenen Is Toveren aan de Eerschotsestraat 29.

Karel is op drieënzeventig jarige leeftijd begonnen met deze hobby. Zo'n zes jaar geleden moest Karel oppassen op zijn zieke kleindochter Pleun. Die dag was Pleun aan het schilderen, op nummer schilderen. Opa was helemaal enthousiast en schilderde de hele ochtend mee met zijn kleindochter. Daarom gaf Pleun een tijdje later een op nummer schilderen schilderij cadeau aan opa. De start van een nieuwe hobby voor Karel. Opa vertelde altijd dat hij vroeger heel goed kon tekenen. "van rekenen maakte ik niks zei hij, maar tekenen kon ik als de beste. Daarom liet ik mijn buurjongen in de klas mijn sommen maken en hielp ik hem met tekenen........" Maar in de jaren van druk werken kwam het er niet meer van. En ook was hij een beetje het vertrouwen kwijt geraakt. Door het schilderen op nummer ontdekte Karel weer het plezier in creatief bezig zijn. Hij kocht een schetsboekje en wat potloden en ging aan de slag op de zolder. Uren verblijft hij nu op de zolder waar hij prachtige tekeningen met potlood maakt. Vooral tekeningen van de natuur en gebouwen.

Ter ere van zijn 50-jarig huwelijk is er een overzichtsexpositie van zijn werk ingericht in het atelier van zijn dochter. Graag nodigt Karel u uit om zijn werk te komen bekijken op donderdag- of vrijdagmiddag of zaterdagochtend. Hij zal tijdens deze momenten ook zelf aanwezig zijn.