Avesteyn - Rhode doelpuntloos

Sint-Oedenrode - Veel kansen, maar uiteindelijk eindigde Avesteyn – Rhode zonder doelpunten. Voor Avesteyn was dat ene puntje niet genoeg om degradatie te ontlopen. Venhorst werd kampioen door een flinke zege op degradant Berghem Sport.

Avanti won in de verlenging van de andere degradant Festilent en wist zo de 3e periodetitel binnen te slepen. Avesteyn begon wat afwachtend aan de wedstrijd, Rhode kreeg in het eerste half uur een drietal kansen o.a. door Kyron Brus en uit een vrije trap van Sander Driessen, die ternauwernood werd gestopt. Na een half uur, toen medekandidaat voor de degradatiestrijd DAW inmiddels op voorsprong stond, zocht Avesteyn toch ook de aanval en raakte zelfs de lat.

In de 2e helft ging Avesteyn vol aan de bak, DAW stond inmiddels met 3-0 voor en Avesteyn had dus niets meer te verliezen. Doelman Ard Groenendijk had gedurende het eerste kwartier zijn handen vol, maar wist met een paar knappe reddingen zijn doel wel leeg te houden. Na een kwartier was de storm weer geluwd en kwamen er weer goede kansen voor Rhode, Joep van de Mortel was tot tweemaal toe dicht bij een treffer, de eerste kans ging net over en bij de andere kwam de bal net niet goed voor zijn voeten. Vervolgens werd een vrije trap van Paul Smeets los gelaten door de keeper, maar hij kon net verder onheil voorkomen. Vlak voor tijd was Avesteyn ook nog dicht bij een doelpunt. Een afstandsschot werd met moeite over getikt en daarop volgende corners ware ook gevaarlijk, maar het bleef bij 0-0. Voor Rhode 1 zit de competitie er nu op. Rhode 2 en 3 gaan nog in de strijd voor promotie via de periodetitel. Verder zijn er nog een aantal inhaalwedstrijden en Rhode 9 kan dat a.s. zondag al het kampioenschap opleveren, bij winst zondag tegen Schijndel is de titel binnen. Voor meer informatie zie www.rhode.nl