De vrijwilligers komen ook bij de mensen thuis.
De vrijwilligers komen ook bij de mensen thuis.

Stichting Met je Hart Rooi zoekt vrijwilligers

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Kwetsbare ouderen met elkaar verbinden, dat is de missie van Stichting Met je Hart. Met de stichting zetten ze zich in voor zelfstandig wonende ouderen die moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. Hierdoor ervaren ze gevoelens van eenzaamheid. Soms komt dat door een lichamelijke beperking, door een klein sociaal netwerk, verlegenheid of angst.

Ongeveer één keer per maand organiseert het kernteam van de stichting een ontmoeting. Denk aan een heerlijke lunch bij de plaatselijke horeca of een andere activiteit die past bij de deelnemers. Ze zijn op zoek naar lokale vrijwilligers die samen met het lokale team structurele ontmoetingen mogelijk maken voor ouderen in ons eigen dorp.

“Wij geloven dat je als vrijwilliger moet doen wat je leuk vindt. Er zijn verschillende activiteiten die je als vrijwilliger op kunt pakken. Er is voor ieder wel iets dat past; denk aan het organiseren of bijwonen van ontmoetingen, het rijden van ouderen, het bellen van ouderen of contact onderhouden met lokale partners en horeca”, zo vertelt een huidige vrijwilliger.

Als Met je hart vrijwilliger: leer je nieuwe mensen kennen en versterk je je netwerk - leer je nieuwe dingen en ontwikkel je (nieuwe) talenten - beteken je veel voor anderen en voor je omgeving - doe je (werk-)ervaring op - groeit je zelfvertrouwen en bovendien... geeft het je héél véél voldoening

Wil jij ook in actie komen tegen eenzaamheid of wil je kennismaken? Stuur dan een berichtje naar githa.vandeven@metjehart.nl of neem voor meer info eens een kijkje op de landelijke website www.metjehart.nl