Afbeelding
Foto: Richard Koolmees

Nieuws van de Voedselbank

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Afgelopen maand is het een superdrukke maand geweest voor de Voedselbank in het algemeen en zeker voor de locatie in Sint-Oedenrode.

Was het al jaren het gebruik dat Serviceclub Rooi rond de Kerst producten inzamelde bij de supermarkten, dit jaar was dat gezien Corona een ongewenste situatie. Helaas voor beide partijen, maar diverse supermarkten besloten zelf kratten in de winkel neer te zetten waarin de klanten hun bijdrage aan de Voedselbank konden doen. Een mooie opbrengst was het resultaat. Daarnaast kreeg de Voedselbank via Caritas en diverse particulieren niet alleen producten, maar ook geld om daar op termijn producten voor te regelen. Alle cliënten en hun huisgenoten werden met de kerst getrakteerd op een zeer smakelijk diner en twee keer op oliebollen. “Waar Rooi groot in is!” zegt André van den Warenburg namens de Voedselbank.

Verhuizing
Naast al deze werkzaamheden waren wij zover dat wij eind december konden gaan verhuizen van onze locatie aan de Eerschotsestraat naar de locatie aan de Laan ten Bogaerde. Met inzet van al onze vrijwilligers, anderen en de bus van de plaatselijke elektronicazaak, konden wij de hele verhuizing intern regelen. Een pluim op de hoed van hen allen”, voegt hij toe. Jarenlang voorzag Wovesto, later Woonmeij de Voedselbank van een accommodatie, maar deze wordt op termijn gesloopt. André: “Gelukkig konden wij bij de gemeente terecht. Die zorgde dat wij een mooie plek kregen in de Laan ten Bogaerde. Afgelopen donderdag hebben wij onze eerste uitdeling daar gehad. Iedereen was erg tevreden over de nieuwe stek.”