Marieke (l) en Yvonne in hun praktijk.
Marieke (l) en Yvonne in hun praktijk. Foto:

YouPoint zorgt voor de coach of therapeut die het beste bij jou past

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Meierijstad is een nieuw inspirerend bedrijf rijker: YouPoint. Oprichters Yvonne Verhoeven en Marieke Schimmel wilden de regio iets bieden wat er nog niet was. En zo ontstond YouPoint, een nieuw platform voor coaching en therapie voor bedrijven en particulieren. “Samen met de cliënt of de medewerker onderzoeken we de hulpvraag en van daaruit komen we samen tot het juiste plan van aanpak en kijken we welke coach of therapeut uit ons team het best passend is voor die hulpvraag”, aldus Marieke Schimmel. 

Door: Caroline van der Linden

Yvonne Verhoeven vult aan: “We willen het beste voor de cliënt, dat is ons belangrijkste doel. Bij YouPoint draait het om jou, punt” Twee gedreven vrouwen, de één met een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en psychosociaal therapeut in opleiding en de ander als therapeut, die hun deskundigheid samenbrengen om cliënten coaching en therapie te bieden. Ze doen dit in een team, samen met andere coaches en therapeuten elk met hun eigen expertises.

“Zeer gedegen kijken naar wat er nodig is, is de cruciale start van ieder traject. Er zijn nou eenmaal veel verschillende hulpvragen”, legt Marieke uit. “Met een divers team bieden we veel mogelijkheden van verschillende soorten therapieën en coaching”, vertelt ze. “We bieden onder andere integratieve psychotherapie & coaching, (EMDR-i), EFT-relatietherapie, orthomoleculaire therapie en vitaliteits- en loopbaancoaching.” Ze zijn op zoek naar bedrijven die hun medewerkers centraal zetten, op het gebied van groei en ontwikkeling. “Soms lopen medewerkers vast en dan je wil je als werkgever het juiste kunnen bieden voor je medewerkers,” vertelt Yvonne vanuit haar ervaring als ondernemer. Met YouPoint op de plank heeft een HR-afdeling of een leidinggevende het juiste in huis om direct te kunnen handelen en ondersteuning te bieden voor medewerkers.
“Ook is het algemeen bekend dat de wachtlijsten een groot probleem zijn in de hulpverlening. Als iemand de moed verzamelt om hulp te vragen, is het toch schrijnend dat men zo lang moet wachten”, zegt Marieke. “Dan wil je echt dat er direct hulp wordt ingezet.” Bij YouPoint kan dit: zij hebben een breed netwerk van gekwalificeerde professionals. Loop jij op dit moment vast? Wil je weer grip krijgen op je leven? Lukt het je even niet alleen? Weet je niet hoe nu verder? Of heeft jouw bedrijf behoefte aan een platform van coaches en therapeuten om de medewerkers te ondersteunen waar nodig? De therapeuten en coaches van het team van YouPoint kunnen je op vele verschillende vlakken ondersteunen. Denk hierbij aan stress en burn-out, rouw en verlies, trauma, eigenwaarde en zelfbeeld, loopbaanvraagstukken, onverklaarbare lichamelijke klachten, onzekerheid, angst, zingeving, relatieproblemen of andere voorkomende klachten.
YouPoint werkt in de regio Eindhoven, Den Bosch en Meierijstad in het Coachhuis in Den Bosch, de Verbindingsplek in Eindhoven en in Gezondheidscentrum de Meierij in Sint-Oedenrode.

Geïnspireerd loop ik de deur uit vanuit een mooie plek, waar twee warme vrouwen iets moois hebben neergezet. Voor iedereen die even een steuntje in de rug kan gebruiken. Ben je nieuwsgierig geworden voor wat YouPoint voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Wil je meer informatie of een afspraak maken? Stuur dan een WhatsApp bericht naar 0413-420053 of vul het contactformulier in op www.you-point.nl