Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

‘Er is verplaatsing van zorg gaande’

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Deze keer wordt de sector zorg aangestipt. Marloes Goossens bijt het spits af. Zij is eigenaresse van Podotherapie de Meierij.

Waar staat jullie bedrijf voor?
Wij staan voor zorg op maat. Dat zegt natuurlijk elke zorgverlener, maar wat wij doen is te kijken naar de hulpvraag van de cliënt. Na een uitgebreide anamnese en onderzoek kijken we wat wij voor de cliënt kunnen doen. Dit kan advisering zijn, bijvoorbeeld therapie door middel van zolen/orthese, of instrumentele (wond) behandeling. Ons beroep is breed georiënteerd, daarom hebben we verschillende specialisaties. Hierdoor kunnen we snel schakelen, zodat de juiste zorg geleverd kan worden. Om samenwerking te bevorderen zijn we binnen Gezondheidscentrum de Meierij bezig om zorgstraten op te zetten. Dit om de beste zorg te kunnen geven welke de client nodig heeft.

Wat zijn de grootste ontwikkelingen in jullie branche?
Er is verplaatsing van zorg gaande. Vanuit de tweede lijn (ziekenhuis) komt er steeds meer terug naar de eerste lijn (huisartsenzorg). Hierdoor krijgen huisartspraktijken het drukker en een logisch gevolg daarvan is dat bepaalde behandelingen ook door gespecialiseerde therapeuten gedaan kunnen worden. Binnen onze praktijk hebben we specialisaties in sport, DM (Diabetes Mellitus), nagelchirurgie en oncologie.

Hoe blijven jullie up-to-date?
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten, welke ons op de hoogte houdt wat er speelt en belangrijk is qua wet- en regelgeving. Daarnaast ben je als Podotherapeut verplicht om bij het Kwaliteitsregister Paramedici aangesloten te zijn en om de 5 jaar je punten te behalen.

Wil je verder nog wat kwijt?
Om een zo compleet mogelijke aanbod in voetzorg te kunnen leveren, hebben we ook Pedicure de Meierij als tak van ons bedrijf. Er zijn twee (medisch) pedicures werkzaam binnen de praktijk, welke korte lijnen hebben met de podotherapeut. Verzekeringstechnisch wordt podotherapie alleen vergoed vanuit het aanvullende pakket. Alleen bij chronische zorg is het in sommige gevallen mogelijk om podotherapie en pedicure uit de basisverzekering vergoed te krijgen.