Marieke van Healthy Days.
Marieke van Healthy Days.

Voel je gezond en energiek met HEALTHY DAYS

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - In de rustig gelegen straat Vogelenzang op nummer drie, zie ik het bord hangen van HEALTHY DAYS. Hier is de ruime praktijk gevestigd van Marieke van Hooff, orthomoleculair therapeut en elektro acupuncturist. Sinds vijf jaar woont en werkt ze met plezier in Rooi. Ook in Bussum is ze een begrip. Ze voert daar ook enkele dagen per maand haar praktijk bij Pomona, de bekendste gezondheidswinkel in ‘t Gooi. Oorspronkelijk komt Marieke uit Eindhoven. Ze bruist van energie en is ervan overtuigd dat iedereen zich, op élke leeftijd, gezond en vitaal kan voelen.

Door: Caroline van der Linden

Ze vertelt: “Orthomoleculaire therapie richt zich op het vermogen van ons lichaam zélf de balans te herstellen. Mijn aanpak richt zich op voeding, leefstijl en het aanvullen van tekorten. Elektro acupunctuur is een prachtige aanvulling omdat zo blokkades zijn te meten en op te heffen met pijnloze elektrostimulatie. Ook kan ik intoleranties opsporen en testen welke voeding of supplementen ondersteunend zijn voor iemands gezondheid. Hoe een traject er uitziet, is afhankelijk van welke verbeteringen mijn cliënt belangrijk vindt en waar iemand winst wil halen.

Mensen komen bij HEALTHY DAYS met klachten als onverklaarbare vermoeidheid, gewrichts- en huidproblemen, slecht kunnen ontgiften, slaap- en hormonale problemen, problemen met gewicht of een spijsvertering die uit balans is. Soms zeggen mensen: Ik heb zo weinig energie tegenwoordig, maar dat hoort ook bij het ouder worden. Maar daar geloof ik écht niet in. Het is normaal dat je je gezond en vitaal voelt, of je nou vier of negentig jaar oud bent.

Het kan een zoektocht zijn te ontdekken wat de oorzaken zijn voor klachten”, legt Marieke uit. “Soms is het snel duidelijk, zoals een intolerantie of een vitamine- of mineralentekort. Bij aanhoudende problemen is het verstandig verder te kijken met aanvullend onderzoek. Bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van bacteriën, schimmels of parasieten.

Er is veel wetenschappelijke onderbouwing over de werking van orthomoleculaire therapie. Ik baseer mijn adviezen dan ook zoveel mogelijk op onderzochte methoden en heb zo al veel mensen kunnen helpen hun vitaliteit en gezondheid te hervinden.

Mijn interesse voor dit vak is jaren geleden ontstaan toen ik zelf vaak moe en futloos was. Ik had last van mijn spijsvertering, bleef net te zwaar en had concentratie- en slaapproblemen. Ik herkende mezelf niet en ging op zoek. Ik ontdekte dat mijn lijf heel goed zelf naar een gezonde balans toe kan werken. Door gezond te bewegen, stress te verminderen en het stap voor stap aanpassen van mijn eetpatroon. Verder gebruikte ik natuurlijke vitaminen en mineralen. Ik kreeg weer energie en met mijn enthousiasme stimuleerde ik ook mensen om me heen gezondere keuzes te maken. Erg aanstekelijk en ik nam het besluit me professioneel te verdiepen in vitaliteit en gezondheid.

Inmiddels ben ik zeven jaar Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, en heb ik een gedegen HBO opleiding medische basiskennis afgerond. En ik blijf leren”, vertelt ze enthousiast. “Naast vele cursussen heb ik de opleiding Electro Acupunctuur afgerond. Het mooie van dit werk is dat we ons richten op de oorzaak van klachten. Het is echt mijn passie en ik heb om die reden een switch gemaakt in mijn werkzame leven. Hiervoor vervulde ik verschillende managementfuncties waar ik veel heb geleerd over mensen. Als iemand goed in zijn of haar vel zit, is het fijn en bevlogen samenwerken. Aan de andere kant heb ik ook gezien wat mensen kan belemmeren in hun werk. Waardevolle bagage die ik meeneem als therapeut.”

En dat hoopt Marieke dan ook nog lang met veel passie te doen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op www.healthydays365.nl.