Het enthousiaste team
Het enthousiaste team

Eerste Bedrijfsloket Meierijstad geopend

Zakelijk Zakelijk

Meierijstad - Het Bedrijfsloket Meierijstad opent zijn deuren in Veghel: een primeur voor de gemeente Meierijstad! “Werk samen met mensen van wie je iets kunt leren”, vanuit deze gedachte is het Bedrijfsloket opgericht: een plek waar ondernemers een kosteloos advies kunnen ontvangen van studenten vanuit verschillende disciplines die op verschillende wijzen hun bedrijf onder de loep nemen. 

Begin dit jaar zagen studenten Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel tot hun grote verbazing dat er nog geen Bedrijfsloket was binnen de gemeente Meierijstad bestaat: “Wij wilden graag onze andere studie in de praktijk brengen. Toen we zagen dat er binnen onze gemeente – welke 7620 bedrijven kent – nog geen bedrijfsloket is, hebben we het idee opgevat om er zelf één te gaan oprichten, aldus Vince en Rodrigo.”

Van idee tot plan
De studenten zijn toen samen langs gegaan bij Arent van Dijk van Start Up Meierijstad, die hen met open armen ontving. Zij legden hun idee voor en daarmee was het zaadje geplant. Er volgden al snel andere partners die graag wilden helpen bij dit prachtige initiatief. Herkenbaarheid is natuurlijk een belangrijke pijler. Met dank aan Van der Burgt reclame zal het Bedrijfsloket in combinatie met onze prachtige website, welke wordt verzorgd door Online Winner (www.bedrijfsloketmeierijstad.nl), op een kenbare wijze naar buiten treden voor de ondernemers van onze gemeente. Het vertrekpunt van het bedrijfsloket is om studenten vanuit verschillende disciplines hun krachten te laten bundelen, want alleen samen kom je verder. Het bedrijfsloket bestaat daarom uit een bestuur en een team van enthousiaste studenten dat gezamenlijk uw bedrijf naar een hoger niveau zal tillen. “Samen met dit team van studenten en sponsoren is het ons gelukt om dit initiatief te kunnen realiseren voor de gemeente.”

Gratis bedrijfsadvies voor iedere ondernemer in Meierijstad
Het Bedrijfsloket zal een plek zijn waar de ondernemers van de gemeente Meierijstad voorzien kunnen worden van kosteloos advies met drie verschillende smaken. Elke eerste maandag van de maand kan men langskomen voor het spreekuur. Tijdens het spreekuur behandelen ze laagdrempelige vragen, denk dan bijvoorbeeld aan hoe iemand zich inschrijft in het Kamer van Koophandel register. Eigenlijk wat ze nu al doen voor de inwoners van Meierijstad met de Rechtswinkel die begin september is opgericht. “Daarnaast bieden wij aan alle ondernemers een kosteloos traject aan waar we uw onderneming naar een hoger niveau tillen. Dit noemen wij het aangaan van een ‘Project’. Op onze website zullen dadelijk de verschillende projecten verschijnen die wij zullen aanbieden. Tot slot wordt de locatie van Start Up Meierijstad omgetoverd tot Pitch ‘T. Pitch ‘T geeft ondernemers uit Meierijstad de kans om hun bedrijf op een laagdrempelige manier te pitchen aan studenten van verschillende disciplines. Nadat de Pitch is gegeven krijgt u feedback op uw presentatie en onderneming. Vervolgens wordt een brainstorm sessie gestart waarin we oplossingen zoeken voor eventuele problemen of samen zoeken naar verbeterpunten in uw onderneming of bedrijfsplan. We willen iedere ondernemer ongeacht hoe ver iemand is helpen”, aldus de oprichters.

Het initiatief past perfect binnen het aanbod van StartUp. Een organisatie waar startende ondernemers, zzp’ers en MKB’ers worden ondersteund om hun onderneming naar een next level te brengen met behulp van coaching, workshops, opleidingen, een werkplek, en nu dus ook met het Bedrijfsloket. Het Bedrijfsloket is te vinden in de bovenste verdieping van het Rabobank gebouw aan de Rembrandtlaan 71 in Veghel. 

Workshop rondom rituelen