De wandelroute werd officieel overhandigd.
De wandelroute werd officieel overhandigd.

Wonderlijke wandelingen in Meierijstad gelanceerd

Roois nieuws

Meierijstad - De wandelroutefolder Wonderlijke wandelingen in Meierijstad is woensdagochtend in de bossen van ‘t Lijnt in Keldonk gepresenteerd. De eerste folder werd overhandigd door wethouder Johan van Gerwen aan zangeres en actrice Maaike Widdershoven. Maaike organiseert regelmatig muzikale mythische wandelingen in de Lijntse bossen. De routefolder is een product van de gemeente Meierijstad en Bibliotheek Meierijstad behorende bij de verhaallijn ‘Mysterieus Meierijstad’.

Door: Ties van Dooren

De lancering van de wandelroutefolder kende een spectaculair verloop. Widdershoven was aanwezig en vertelde niet alleen een verhaal over Mie de Heks, maar zong ook een lied vlak voor de grafheuvel Het Gerecht.

Na het intermezzo van Widdershoven overhandigde wethouder Van Gerwen het eerste exemplaar van de wandelroutefolder Wonderlijke wandelingen in Meierijstad aan de actrice en zangeres. De wethouder recreatie en toerisme genoot van de korte wandeltocht en het verhaal van Widdershoven: “Het is een mooi verhaal om bij stil te staan. De mythische omgeving maakt het helemaal af.” 

Fascinerende volksvertellingen
De folder is beschikbaar voor toeristen, maar ook voor inwoners van Meierijstad. Van Gerwen vervolgt: “Ik weet zeker dat niet iedereen uit Meierijstad deze routes en de bijbehorende verhalen kent. Daarom is deze wandelroutefolder zeker ook geschikt voor onze eigen inwoners. Een wandeltocht door je eigen gemeente mét een interessant verhaal. Op deze manier proberen we dat te promoten.” Van Widdershoven sluit zich aan bij de woorden van de wethouder. “Ik vind het hartstikke leuk om hier deel van uit te maken. Ik ben trots op het resultaat.” Volgens Widdershoven zijn de tochten echt de moeite waard: “Je ontdekt de plekken die horen bij fascinerende volksvertellingen.”

Blankens Kerkhof
In de verschillende dorpskernen van Meierijstad gaan al generaties lang fascinerende legenden en volksvertellingen rond. Van oudsher vormen juist de grensgebieden van de gemeente vaak het decor van deze verhalen. In de nieuwe routefolder zijn vier wandelingen opgenomen (3 tot 6 kilometer) aan de randen van Meierijstad: de Odaberg bij Nijnsel, Het Gerecht in Keldonk, Blankens Kerkhof bij Veghel en De Koortsboom bij Schijndel.

De routefolder is gratis verkrijgbaar bij alle toeristische informatiepunten in de gemeente. De wandelroutes zijn uiteraard ook te vinden op bezoekmeierijstad.nl.

Muzikale mythische wandeling
Widdershoven organiseert regelmatig, als het weer het toelaat, een muzikale mythische wandeling in de bossen van ‘t Lijnt bij Keldonk. Ze vertelt én zingt tijdens deze wandeling. “Ik neem je mee op reis door de mythes en legendes die dit gebied rijk is. Op drie punten komen de oude verhalen weer tot leven, opgeluisterd door een aantal aansprekende liedjes.”

Het uitje duur ruim een uur. De wandeling start om 15.00 uur en is bedoeld voor maximaal vijftien personen en minimaal vijf personen. Kijk voor actuele data, aanmelden of contact op: atelierinvervoering.nl. De kosten bedragen 10 euro.