Thijs in zijn werkplaats
Thijs in zijn werkplaats Foto: Jos van Nunen

Autobedrijf Van den Berk: “Blijven investeren in kennis”

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Tijs van den Berk rolde langzaam de autotechniek in. Het begon allemaal in het schuurtje langs zijn ouderlijk huis. Inmiddels is hij zeventien jaar trotse eigenaar van Autobedrijf Van den Berk met de locatie in Schijndel. Met veel passie en persoonlijke aandacht helpt hij zijn klanten. “Voor de loyaliteit van onze klanten zijn we ontzettend dankbaar.”

“Overdag werkte ik bij de Volkswagendealer in Sint-Oedenrode en in de avonduren ging ik aan de slag in het schuurtje bij mijn ouders. Dat liep een beetje uit de hand en uiteindelijk heb ik de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen”, blikt Tijs terug. De Rooienaar werkte hard, vaak tot diep in de nacht. In het begin bestond zijn klantenbestand voornamelijk uit vrienden, familie en bekenden. Dat breidde zich uit door goede mond-tot-mondreclame. De ondernemer is er zich van bewust dat het in het begin voornamelijk te maken had met een gunfactor. “Mensen zien een jong persoon de uitdaging aan gaan. Omdat ze het jou gunnen, komen ze met de auto langs”, vertelt Tijs. Na drie jaar maakte hij de overstap naar een groter bedrijfspand en inmiddels werkt hij met een jong en enthousiast team van vier man. Van de kleinste auto tot de grootste bedrijfsauto of camper kan hij hier onderhouden. Naast een ruime moderne werkplaats is er ook een showroom.

Autobedrijf Van den Berk blinkt uit door de persoonlijke aandacht. Tijs en zijn personeel ontzorgen de klanten volledig. Van de kleinste reparaties, Apk-keuring en onderhoud tot de moeilijkste storingen, ze staan overal voor klaar. “We ontzorgen mensen bijvoorbeeld in schadeafwikkeling. Hiervoor werken we samen met trouwe partners.” Naast onderhoud kan je bij Van den Berk ook terecht voor een occasion en zelfs een nieuwe auto. Tijs en zijn personeel werken met alle merken en hebben zich gespecialiseerd in de Volkswagenmerken. “De techniek gaat zo ontzettend snel. De merken van Volkswagen hebben dezelfde technieken. We hebben alle officiële apparatuur die een merkdealer ook heeft. De Diagnosetester is tegenwoordig onze beste vriend, deze was voorheen alleen noodzakelijk voor het uitlezen en resetten van storingen. Maar wordt steeds vaker gebruikt voor het updaten van software in de vele computers die een auto vandaag de dag kent.” Stilstaan is achteruitgaan, vindt de ondernemer. Zeker in de branche waar hij actief is. “Je moet met de tijd mee. Het is investeren in kennis door het volgen van cursussen. Dat maakt ons een toekomstgericht bedrijf.”

De toekomst ligt voornamelijk bij elektrische auto’s en ook deze uitdaging gaan Tijs en zijn personeel niet uit de weg. Wat een automonteur vroeger was, is niet meer. Er komt veel meer bij kijken. “Je bent als monteur de rest van je leven aan het leren om bij de te blijven. Ik zie daar met mijn personeel een leuke uitdaging in. Elke keer hetzelfde kunstje doen gaat uiteindelijk ook vervelen”, lacht hij.

Afbeelding
Afbeelding