Pim Smit
Pim Smit Foto: Willeke Machiels

Starter aan het woord: Pim Smit

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – Iedere maand laten we namens Startup Meierijstad een startende ondernemer aan het woord in deze rubriek.  Dit keer Pim Smit. 

Ik ben Pim Smit, product ontwerper en sinds dit jaar zelfstandig ondernemer. Vanaf januari 2022 ben ik full-time actief als ondernemend product ontwerper met mijn bedrijf Pim Smit Design. Als productontwerper help ik bedrijven bij het aanpakken van design uitdagingen.

- Ben je op zoek naar hulp bij het in 3D ontwikkelen van een nieuw product, of het verbeteren van een bestaand product? - Heb je een idee en wil je die uitgewerkt in je handen hebben en kunnen gaan testen? - Zit je met een constructief of conceptueel vraagstuk? Dan bied ik design advies. Ik ontwerp ook eigen producten, dit houdt me scherp en op de hoogte van de laatste technieken en software. Zo gebruik ik voornamelijk CAD software en 3D printers om snel van een idee een tastbaar product te maken.

Wat is design?
Design is in mijn ogen de interactie tussen het product en de gebruiker. Het is een gesprek over een bepaald thema; de stijl van de ontwerper. Mijn manier van ontwerpen is over de jaren heen verfijnd. Het proces begint met een idee van jou of mij, dat een onbewust debat ondergaat tussen inspiratie en functionaliteit. Meestal ga ik door met mijn eerste idee en begin ik te schetsen. De schetsen dagen me uit om modellen te maken, waaruit interacties tussen materialen en vormen ontstaan. Een experiment binnen verschillende iteraties is wat me tot mijn uiteindelijke ontwerp brengt. Zo heb ik mij gespecialiseerd in productontwerp. Het ontwerpen van producten die direct impact hebben op je dagelijkse leven, is wat mij motiveert.”

Startersnetwerk Meierijstad
Aan het begin van mijn onderneming heb ik erg veel gehad aan de bijeenkomsten van Startersnetwerk Meierijstad. Het gaf veel antwoorden op vragen waar wij als startende ondernemers mee zitten. Nu het allemaal wat op zijn plek valt blijf ik er veel aan hebben. De workshops en bijeenkomsten worden steeds inhoudelijker. Het netwerk blijft inspireren en helpen bij mijn ontwikkeling als zelfstandig ondernemer.

PIM SMIT DESIGN +31 6 21 60 85 42 www.pimsmitdesign.com - info@pimsmitdesign.com