In de voorzijde van dit pand komt Odille
In de voorzijde van dit pand komt Odille Foto: Jeroen van de Sande

Nieuw restaurant Odille gaat openen in Sint-Oedenrode

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode / Eindhoven – Na vijf jaar gaan Casimir Evens en zijn partner Lotte Bloem een verandering tegemoet. Ze stoppen met hun restaurant Vane in Eindhoven en gaan verder in Sint-Oedenrode. Daar gaan ze onder de naam Odille aan de slag in het voormalige pand van Muller Mode aan de Markt.

In de achterzijde van het gebouw worden appartementen gemaakt. In de voorzijde gaan chef Evens en maître / sommelier Bloem hun nieuwe concept uitdragen. Ze hopen in oktober het restaurant te openen. “We gaan voor fine dining. Echt kwaliteit qua eten en drinken met heel veel lokale producten. De laatste tijd hebben we ons daarin verdiept. We hebben lokale aanbieders gesproken waar we mee gaan werken. Sint-Oedenrode is een prachtig dorp met mooie producten en dat lokale willen we versterken met ons restaurant”, laat de chefkok weten in een reactie aan MooiRooi. Hij legt ook nog uit wat de naam Odille betekent, uitgesproken in het Frans. “Odille staat voor rijkdom en rijkdom zit voor ons in historie en herinneringen.”

Evens en Bloem runden vijf jaar restaurant Vane en de skybar in het Eindhovense NH hotel. Ook pakten ze de evenementen op zich in het gebouw. In die periode is het hotel van vier naar vijf sterren gegaan. “We hebben Eindhoven opgevoed dat je ook in een hotel goed kunt eten”, lacht Evens. Pandeigenaar Boy Ramsahia is in zijn nopjes met deze aanwinst. “Dit zijn dingen die ons dorp nodig heeft. Het is een enorme opsteker voor Sint-Oedenrode.” Wie goed had opgelet zag zo nu en dan al beweging rond het pand aan de Markt. Binnenkort gaan de werkzaamheden echt beginnen.