Op het terras van café Oud Rooij is het goed toeven.
Op het terras van café Oud Rooij is het goed toeven. Foto: Jos van Nunen

“Fijne plek voor jongelui om te werken”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Slechter had hij zijn start bijna niet kunnen voorstellen. Twee jaar geleden klom Michael Toelen in het avontuur dat café Oud Rooij heet. Een langgekoesterde wens kwam uit, maar al snel klopte het coronaspook op de deur. Inmiddels kruipt het café uit een flink dal en draait de boel volop. “We willen laten zien dat we een soort Vooruitgang van Sint-Oedenrode zijn”, zegt Toelen ambitieus.

Daarmee doelt hij op het populaire stadscafé aan de Markt in Eindhoven. Daar bruist het bijna dagelijks. Dat is nu ook steeds vaker het geval in café Oud Rooij. Gestimuleerd door het lekkere weer zit het terras vaak goed vol. Vooral tijdens de lunch is het er gezellig druk. Maar niet alleen dat. Ook in de weekenden weten steeds meer Rooienaren (en mensen van buiten de dorpsgrenzen) het café te vinden. “De entourage is nu goed. Van eten en drinken en uitgaan tot een thuis voor verenigingen. We bieden het eigenlijk allemaal aan”, vertelt de eigenaar trots.

Zelf is hij dagelijks te vinden in het eetcafé aan de Markt. Vrije dagen heeft hij weinig, want het is natuurlijk geen geheim dat ook café Oud Rooij wel wat extra handen kan gebruiken. Toelen: “We roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben een kei leuk team om mee te werken. De sfeer is goed en ook de uitstraling van ons café draagt bij aan een positieve ambiance. Het is voor jongelui een fijne plek om te werken. Ze komen veel andere leeftijdsgenoten tegen en kunnen een goede cent verdienen.” Een prima aanmoediging van de eigenaar om eens te solliciteren bij café Oud Rooij. Wie er gaat werken, werkt mee aan een gezamenlijke doelstelling: De Vooruitgang van Sint-Oedenrode zijn.

Ook binnen kunnen mensen dineren en lunchen.
Afbeelding