Anja Koldenhof - Timmers
Anja Koldenhof - Timmers Foto: Jos van Nunen

Nieuwe zangpraktijk landt in Sint-Oedenrode

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Anja Koldenhof – Timmers is na jaren weer terug in Sint-Oedenrode. Ze neemt niet alleen zichzelf mee, maar ook haar man en een enorme dosis aan muzikaliteit. Dat laatste wil ze graag met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom treedt ze naar buiten met haar zangpraktijk Voix Si! De komende tijd biedt ze meerdere onderdelen aan voor iedereen die van zingen houdt, of die het wil leren.

Workshops stemvorming
Iedereen die wel eens zingt, merkt dat er gebieden zijn waar het wat moeilijker wordt voor de stem. Deze korte cursus kan dan ook gezien worden als een manier om nieuwe zangtechnieken uit te proberen, te ervaren en (hopelijk) meteen toe te passen. Onderwerpen die aanbod komen zijn o.a.: klankvorming, het belang van vocalen, gebruik maken van resonans, ademstroom, aandacht voor ieders stembereik (zowel hoog als laag). Daarnaast neemt meerstemmigheid (twee- of driestemmig zingen) een belangrijk deel van de tijd in. Het repertoire varieert van licht klassiek tot hedendaagse zingbare songs.

Vrouwen Vocaal Ensemble
Anja wil een nieuw vocaal ensemble oprichten voor vrouwen. Vanaf 12 november hoopt ze daarmee te starten. Speciaal daarom gaat ze open zangavonden houden, een soort Open Podium. Iedereen die iets wil zingen kan komen; alleen of met een groep. Anja zorgt dat er een pianist is. Wat de locatie wordt is nog niet bekend.

Workshop “Je stem in bedrijf”
Deze workshop is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar verdieping binnen het eigen stemgebruik, zowel in spreken als in zingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn b.v. variatie in spreekstemgebruik, spreken in het openbaar, gezonde spreekstem, houding en ademhaling. Vanuit het spreken maken we een overgang naar zingen: wat gebeurt er met de stem en ademhaling als je gaat zingen, gemakkelijker hoog/laag zingen, meer helderheid in je stem krijgen of wat is nasaliteit. Vragen / ideeën? voixsi@yahoo.com