Archief.
Archief.

NJA en Harmonie Nijnsel bundelen krachten

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Op zondag 31 mei aanstaande bundelen de Rooise fanfare en de Nijnselse harmonie voor een middagje hun krachten. De opleidingsorkesten van beide verenigingen bereiden zich dan gezamenlijk voor op een optreden later die middag, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd om te komen luisteren.

"We zitten zo dicht bij elkaar, maar zo vaak doen we niet iets samen", was de gedachte die er toe heeft geleid dat beide orkesten elkaar hebben opgezocht. Voor de jeugdige muzikanten is het leuk en leerzaam om zo nu en dan eens samen met een ander orkest een optreden te verzorgen. Beide verenigingen proberen daar jaarlijks invulling aan te geven door samen met een andere muziekvereniging een uitwisseling te organiseren. Vaak zoekt men dit buiten Rooi, terwijl we juist binnen onze gemeentegrenzen zoveel enthousiaste jonge muzikanten hebben.

Een harmonie en een fanfare zijn dan wel verschillend, maar dat bijt elkaar natuurlijk niet. Het is juist wel leuk om een keer een concert te geven met wat andere instrumenten in het orkest dan je gewend bent! En als er samen een concert gegeven wordt, dan is het natuurlijk wel erg leuk om ook een aantal stukken te spelen als één groot orkest. En zo zijn de voorbereidingen begonnen. Beide orkesten hebben een eigen programma op die middag en er worden een tweetal stukken samen uitgevoerd. Het jeugdorkest van Fanfare NJA speelt onder leiding van Rens van Leeuwen, die een aantal muziekstukken speciaal voor dit orkest heeft gearrangeerd. Zo zal o.a. filmmuziek uit Lord of the Rings en uit de populaire serie Game of Thrones worden gespeeld. Harmonie Nijnsel komt naar Rooi met haar dirigent Hans van der Velden. Zij zullen o.a. Cartoon Symphony spelen met bekende melodietjes van The Simpsons en The Flintstones. Beide orkesten zullen tot slot gezamenlijk te horen zijn in Ammerland van Jacob de Haan en Skyfall, uit de gelijknamige James Bond film. De middag begint voor beide verenigingen met een gezamenlijke repetitie. Want de twee orkesten hebben de gezamenlijke stukken al wel apart van elkaar geoefend, maar dat wil nog niet zeggen dat het samen ook meteen mooi klinkt (zonder verdere voorbereiding).

In De Beurs worden op 31 mei dan ook de laatste puntjes op de i gezet. Daarna, om 14.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd om de kunsten van beide opleidingsorkesten te komen beluisteren. Graag laten wij met zijn allen horen hoe leuk het is om muziek te maken en dat het niveau waarop we die muziek maken zeker de moeite waard is om naar te komen luisteren! Dus kom gerust binnenlopen! De toegang is gratis. Fanfare NJA en Harmonie Nijnsel heten jullie allemaal graag welkom op 31 mei om 14.30 in De Beurs.