Afbeelding

Op zoek naar beste buur van Noord-Brabant

Algemeen

Stichting Buurtlink gaat dit jaar voor de zevende keer op zoek naar de Beste Buur van Noord-Brabant. Buurtbewoners die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun wijk worden op deze manier in het zonnetje gezet. Iedereen kan van 4 tot en met 31 mei zijn of haar favoriete buur nomineren via de website www.buurtlink.nl/bestebuur2015. Een vakjury maakt op donderdag 25 juni de winnaar bekend. De Beste Buur van Nederland wordt feestelijk gehuldigd in zijn of haar woonplaats en wint behalve de titel ook een compleet verzorgde buurtBBQ voor 50 personen en een energiezuinig en veilig huis met een nieuwe ketel, slimme thermostaat, isolatie en huisbeveiligingssysteem t.w.v. € 5.000.

Lunchen met het Koningspaar
Seine de Ruiter uit Drenthe is de trotse winnaar van de vorige editie van de Beste Buur Verkiezing. Hij werd in het buurthuis van zijn woonplaats Nieuw Moscou gehuldigd door burgemeester Karel Loohuis. Seine heeft na zijn uitverkiezing veel reacties gekregen. "Ik ben heel blij dat ik dit heb mogen meemaken", vertelt hij. "Er is veel op me afgekomen. De telefoon stond roodgloeiend. Ik ben zelfs door het koningspaar uitgenodigd voor de jaarlijkse Uitblinkerslunch op paleis Noordeinde. Ik zat tijdens de lunch even naast Koningin Maxima. Het was machtig mooi!"

Vakjury
De nominatieronde loopt van 4 tot en met 31 mei. Op maandag 1 juni worden de twaalf provinciewinaars bekend gemaakt. Zij gaan de strijd met elkaar aan en moeten zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen. Een vakjury kiest uit de zes provinciewinnaars met de meeste stemmen de uiteindelijke winnaar. De vakjury bestaat dit jaar uit Piet Paulusma (weerman SBS en ambassadeur Stichting Buurtlink), Pernille La Lau (presentatrice RTL Koffietijd), Michiel de Zeeuw (televisiepresentator), Leonie ter Braak (presentatrice Vandaag De Dag van WNL) en Rene van den Brand Horninge (monteur Feenstra). Naast de felbegeerde titel "Beste Buur 2015" krijgt de winnaar een geheel verzorgde buurtBBQ voor 50 personen en een energiezuinig en veilig huis met nieuwe ketel, slimme thermostaat, isolatie en een huisbeveiligingssysteem t.w.v. € 5.000. Deze prijzen worden aangeboden door installatiebedrijf Feenstra, hoofdsponsor van de verkiezing.

Over Stichting Buurtlink
Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in hun buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid in Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland, en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.