Ivar en zijn baasje
Ivar en zijn baasje

Politiehond bereidt zich voor op kwalificatie NK

Sport Sport

SInt-Oedenrode - Op zondag 7 mei 2023 was het voor Mechelse Herder Ivar zo ver. Ivar reisde deze dag samen met zijn bazin Christa Trouw af naar Heeze om daar te gaan bekijken of zij het certificaat Politiehond 1 konden behalen.

Christa en Ivar zijn bij Politiehonden Vereniging “Steeds Paraat te Sint-Oedenrode een eenheid geworden. Na ongeveer 3 jaar trainen was het zover. Christa had haar nagels extra lang laten groeien om ze deze dag wat korter te kunnen maken. Stijf van de zenuwen melde het duo zich in de ochtend bij de keuringscommissie. In de loop van de ochtend viel de spanning er beetje bij beetje af. Christa liet zien dat zij Ivar op een top manier had afgericht. Het was voor Ivar dan ook niet moeilijk om het ochtend programma dat bestaat uit diverse zoek, appél en behendigheid oefeningen te doorlopen. Een klein foutje werd er door Ivar gemaakt toen hij bij het zwemmen niet helemaal uit het water kwam maar nog even bleef pootjebaden.

In de middag waar de specialiteit van Ivar lag liet het duo wederom zien dat zij gemaakt zijn om middels spectaculair stelwerk de helper telkens op juiste wijze tot staan wisten te brengen. Aan het einde van de middag kwam de keuringscommissie met het verlossende woord. Van de maximaal 435 punten die te behalen zijn wisten Christa en Ivar er 431 binnen te slepen. Een prachtig certificaat Politiehond 1 met lof en een hele trotse vereniging. Christa en Ivar gaan zich nu voorbereiden om deel te nemen aan een nominatiewedstrijd welke in Juli gehouden wordt, bij wederom positief resultaat kan het duo zich kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen begin september in Eindhoven. 

Wilt u zelf eens een politiehondenwedstrijd bijwonen? Dit kan op zaterdag 3 juni 2023. PHV Steeds Paraat viert dan hun 60 jarig bestaan, het terrein is gelegen aan de ” gelegen aan de Lieshoutseweg thv nr 66 te Sint-Oedenrode(Nijnsel). Vanaf 13.00u zijn diverse appel oefeningen te zien en vanaf 19.00u het spectaculaire stelwerk, de toegang is gratis