Afbeelding

Steeds Paraat levert wederom top hond

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Begin september stonden Hans Verwegen met Rico en Wesley Peters met Nero met één van de veertien beste politiehonden van Nederland op de Nederlands Kampioenschappen. Zij behaalden daar een 12e en 8e plaats. Veel tijd om stil te staan bij dit prachtige resultaat was er niet voor de vereniging. Er moest namelijk nog hard geoefend worden om Piet van Kasteren met zijn kruising Mechelse Herder Risk klaar te stomen voor deelname aan de politiehondenkeuring.

Op zaterdag 5 oktober gingen Piet en Risk het avontuur aan. Boven verwachting verliep het ochtendprogramma waar elf puntjes verspeeld werden met het volgen, springen en revieren. Het middagprogramma verliep op rolletjes. Risk liet zien dat hij op spectaculaire wijze een vluchtende verdachte tot staan kon brengen. Geen enkel punt werd er in de middag verspeeld. Het was dan ook niet zo moeilijk om voor Piet en Risk alles bijeen te tellen. Een prachtig certificaat politiehond 1 met 424 punten (max 435) kan er in het clubgebouw van PHV Steeds Paraat worden bijgehangen.

Risk gaat nu dienst doen in de beveiliging bij defensie.

Risk gaat nu dienst doen in de beveiliging bij defensie en Piet gaat aan de gang met een zoon van Youp welke vorig jaar met Toon Renders op het Nederlands kampioenschap heeft gestaan. Voor Steeds Paraat gaat 2019 de boeken in als een topjaar met maar liefst vier certificaten en twee keer deelname aan de Nederlandse kampioenschappen. In 2020 hoopt de vereniging weer twee honden te brengen welke op mogen voor het certificaat politiehond 1.