Opnieuw winst voor Ollandia

Olland - Ollandia heeft opnieuw een winstpartij kunnen boeken in het inhaalduel op donderdagavondtegen Nederwetten.

In een niet hoogstaand duel was Ollandia grote fases van de wedstrijd de bovenliggende partij maar door slordigheid, gemakzucht of onderschatting kreeg Nederwetten in met name de 1ste helft best wel de gelegenheid goed partij te bieden en ook de nodige kleine kansjes af te dwingen. Ollandia kwam al na 3 minuten op voorsprong door een schitterend schot van Robert Erven die de door Remco Voets terug gelegde bal van de zestien in de bovenhoek krulde. Hierna kabbelde de wedstrijd verder waarbij Ollandia steeds slordiger werd en Nederwetten de gelegenheid gaf in de wedstrijd te groeien. Gelukkig wisten ze hiervan niet te profiteren en die kans die er dan wel kwam werd een prooi van Kevin die wedereom een prima wedstrijd keepte. In de 1ste helft is de niet toegekende goal, die wel een meter over de doellijn was en kans van Robert Erven na een goede voorzet van Arjan van Osch nog het vernoemen waard. Het schot in de hoek werd vakkundig gepareerd door de keeper van Nederwetten. 1-0 ruststand.

Na rust had trainer Maijk van Driel wat wisselingen en omzettingen gedaan wat maakte dat het wat beter liep bij Ollandia, mede door het feit dat men wat feller het duel inging en de werklust het weer won van de gemakzucht uit de 1ste helft. Hierdoor was Ollandia weer duidelijk de bovenliggende partij en had Nederwetten niet meer zoveel in te brengen. Het wachten was op meer goals. Die leek te vallen in de 51e minuut toen Rob van der Heijden door een steekbal van Robert Erven vrij voor de keeper kwam maar de bal helaas over lobte. Maar 3 minuten later was het wel raak toen een voorzet van Remco Voets koppend door Harm van Oirschot werd binnengewerkt, 2-0. In de 70e minuut wist Robert Erven zijn 2de van de avond te maken door een teruggelegde bal van Stan de Beer hard binnen te schieten. Een 3-0 eindstand wat Ollandia vertrouwen zal geven richting de derby van zondag tegen Irene. Of het een super sunday gaat worden zal nog moeten blijken!