Afbeelding

Van den Nieuwenhijzen 4e op Brabantse Kampioenschappen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Dit weekend werd ondanks storm Dennis in Schijndel de Brabantse Kampioenschappen springen voor paarden verreden. Judith van den Nieuwenhuijzen startte op zondag het paard Jaminka B in de klasse L.

In het basisparcours liggen de balken dan op 1.10 meter hoogte. Judith en Jaminka B lieten alle balken in de lepels liggen in de eerste manche. Ook de tweede manche was foutloos. In de barrage rit, de balken liggen dan 10 centimeter hoger, viel een balkje uit de lepels. De snelle barrage tijd was goed voor een vierde prijs en een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap voor de basiswedstrijdsport. Judith `s broer Marwin startte op zaterdag het paard Imani in de klasse Z. In zowel de tweede manche als de barragerit viel een balkje. Dit resultaat was goed genoeg voor een vijfde prijs en een startbewijs voor zowel het NK als de Dutch Masters in Den Bosch. Op zaterdag startte ook Anouk van den Nieuwenhuijzen haar paard Irena Z in de klasse M. Na twee foutloze manches, liep deze combinatie in de barrage tegen een weigering aan. De elfde prijs is goed voor een startbewijs op het NK en de Dutch Masters.
Nicole Gevers en haar paard Ciao waren dit weekend ook in vorm. In de klasse B bleven Nicole en Ciao foutloos in de eerste omloop. Een foutloze barrage en 65,5 stijlpunten waren goed voor een dertiende prijs.