Logo mooirooi.nl
Jack Monde en Coby van der Pas   | Fotonummer: a1bbc5
Jack Monde en Coby van der Pas (Foto: Ad van de Graaf)

Meierijstad On Stage zoekt beroepsbeoefenaars

  Evenementen

Meierijstad - Waarschijnlijk heeft u al over gelezen of gehoord, maar in onze gemeente is dit schooljaar een nieuw initiatief van start gegaan: Meierijstad on Stage. Het helpt meer dan 700 leerlingen van het VMBO in onze gemeente bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, toekomstige banen en een gelukkige toekomst. Het verkrijgen van goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers, bij voorkeur uit onze eigen regio, wordt voor elke ondernemer een steeds groter wordende uitdaging. Jonge mensen tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en potentiële werkgevers is dus heel belangrijk. Daar kunt u bij helpen!

Inmiddels hebben zich al ruim 100 beroepsbeoefenaars uit onze gemeente opgegeven om deel te nemen aan het Beroepenfeest en DoeDag. Deze staan gepland op respectievelijk woensdagmiddag 4 en dinsdag 17 maart. Onder die bedrijven een aantal grote gerenommeerde bedrijven, dat is erg fijn. Maar onze leerlingen hebben bijvoorbeeld ook veel belangstelling voor beroepen binnen horeca, logistiek, onderwijs, dieren-, bloemen- en plantenverzorging, persoonlijke verzorging, detailhandel, woninginrichting of ambachtelijk vakmanschap. Het zou heel fijn zijn als we met uw hulp het aantal aanmeldingen nog kunnen verdubbelen voor eind februari. Dat aantal hebben we echt nodig om geen kinderen teleur te hoeve stellen. Gelet op het aantal bedrijven (ruim 7.400) en andere organisaties in onze gemeente zou dat toch ook zeker moeten kunnen?

Wat wordt er van beroepsbeoefenaars verwacht?
Tijdens het beroepenfeest (op woensdagmiddag 4 maart in de Koekbouw-Noordkade Veghel) presenteren beroepsbeoefenaren zich (bij voorkeur herkenbaar door bedrijfskleding) aan de oriënterende leerlingen (drie sessies, drie grote groepen). Van te voren bepaalt de beroepsbeoefenaar zelf met hoeveel kinderen een match gemaakt zal worden. Dat zijn de leerlingen die op de DoeDag donderdag 17 maart een dagdeel op bezoek gaan bij het bedrijf of de organisatie van de beroepsbeoefenaar voor een nadere kennismaking. Daarbij krijgen beide partijen alle gelegenheid om meer over elkaar te weten te komen. Enthousiaste verhalen en een interessante kennismaking met de praktijk helpen kinderen om bewustere keuzes voor hun toekomst te maken. Uitgangspunt is dat kinderen later alles mogen worden, behalve ongelukkig!

Deelname (via www.meierijstadonstage.nl/aanmelden) is gratis. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Per bedrijf of organisatie kunnen dus meerdere beroepen deelnemen, graag zelfs! Dit bericht delen met uw eigen relaties in de regio is ook zeer welkom.

Voor meer informatie gaat u naar onze website www.meierijstadonstage.nl of stuurt u een mailtje naar mail@meierijstadonstage.nl of belt u met projectleider Jack Monde 0622521723. Op 18 februari vindt einde middag nog een voorlichting plaats op het Fioretti College voor aangemelde beroepsbeoefenaars.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!