Er was een vergulde KNMO speld voor René Gevers
Er was een vergulde KNMO speld voor René Gevers Foto: JMM (Hans) van den Wijngaard

René Gevers een halve eeuw bij NJA

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Woensdagavond speelde de Rooise fanfare Nos Jungit Apollo het traditionele Sylvesterconcert. Niet in de Beurs, waar de fanfare jaren haar honk had, maar in Cultureel Centrum Mariëndael waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling kwam. Traditiegetrouw stond het laatste concert van het jaar ook in het teken van de huldiging van de jubilarissen: René Gevers (50 jaar) en Theo van den Steenhoven (12½ jaar).

Akoestisch bestonden er even wat zorgen bij NJA voor hun optreden in Mariëndael, maar die zorgen waren helemaal onterecht. De klanken van de Rooise fanfare klonken veel voller dan ooit. Muzikaal zeker geen slechte keuze om van locatie te wisselen. Bestuurslid Lianne Vulders gaf aan dat het voor NJA een lang gekoesterde wens was om in Mariëndael te repeteren en op te treden. Echter was de ruimte al jaren vol geboekt. Nadat bekend was dat er Mariëndael op de vaste repetitieavond beschikbaar was gekomen, was de keuze snel gemaakt en het resultaat mocht gezien, of eigenlijk gehoord worden.

Direct na de pauze was het tijd om twee jubilarissen in het zonnetje te zetten. René Gevers was dit jaar vijftig jaar lid van Nos Jungit Apollo. “René begon als negenjarige jongen op de cornet bij zijn toenmalige buurjongen, Jan van der Heijden, ook al jaren een vast gezicht bij NJA. René bleef zijn hele leven bezig met muziek. Tijdens zijn diensttijd speelde hij bij de Geniekapel en dat trof want die was in Vught gelegerd, zodat René voor elke repetitie mooi naar Rooi kon komen en zo ook bij NJA niets hoefde te missen. Sinds 1974 speelt René ook in het groot orkest en werd daarmee drie keer landskampioen en mocht in 1981 deelnemen aan het wereldmuziekconcours”, zo vertelde Lianne Vulders. Vanzelfsprekend hoort er bij een gouden jubileum meer dan alleen mooie woorden en herinneringen. Daarom kreeg René namens de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie een vergulde speld met een zirkonia uitgereikt. Daarnaast was er vanuit NJA een fles wijn en mocht zijn vrouw Ingrid een bos bloemen in ontvangst nemen.

Voor Theo van den Steenhoven, die eerder op de avond nog een geweldige solo op zijn euphonium speelde, was er ook een klein feestje. Theo maakt al twaalf en een half jaar deel uit van Nos Jungit Apollo. Dat was voor de KNMO geen reden om een speldje uit te reiken, maar voor NJA was het een goede reden om Theo te verblijden met een fles wijn.

Afbeelding
Theo van de Steenhoven is 12½ jaar lid van NJA
Afbeelding
Lisa Vulders debuteerde als lady speaker
Theo van den Steenhoven speelde een solo op zijn Euphonium
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding