Afbeelding

NJA huldigt jubilarissen tijdens Sylvesterconcert

Algemeen

Sint-Oedenrode -  Rooi kent veel tradities, een van die tradities is dat fanfare Nos Jungit Apollo aan het einde van het jaar een Sylvesterconcert houdt. In 2018 was dat niet anders. Zondagavond 30 december was in 'De Beurs' het laatste concert van de oudste Rooise vereniging van het afgelopen jaar.

Direct na de pauze was het tijd voor het officiële deel van de avond. Daar werden een vijftal leden in het zonnetje gezet omdat zij ofwel een jubileum te vieren hadden, dawel dat zij op een andere manier zich voor een langere periode op bijzondere wijze voor NJA in hebben gezet.

Jubilarissen
Als eerste mocht Sofie van de Ven naar voren komen. Als tienjarig meisje wilde zij al trombone spelen en werd toen lid van NJA. Dit jaar was zij alweer twaalfenhalf jaar lid van de vereniging en dat leverde toch maar mooi een fles wijn op.

Precies twee keer zo lang was Jan van den Eertwegh dit jaar al lid van NJA. Nadat hij eerst bij de fanfare Nijnsel al jaren bugel speelde, kwam hij vijfentwintig jaar geleden naar NJA omdat in Nijnsel afscheid werd genomen van de bugel. Voor Jan was er een zilveren speld van KNMO vanwege zijn zilveren jubileum bij NJA.

Drie keer lid van verdienste
De titel lid van verdienste was er voor drie mensen die al meer dan vijftig jaar lid zijn van NJA. Jan van der Heijden (54 jaar lid), Peter Willems (57 jaar lid) en Ad van de Wijdeven (66 jaar lid). Deze heren hebben zich in de loop van hun lidmaatschap van de vereniging op vele gebieden ingezet voor NJA. Veel van de huidige leden hebben van deze mensen hun eerste muzikale les gehad.

Maar natuurlijk was muziek de hoofdmoot van de avond. Het fanfareorkest van NJA speelde achtereenvolgens:

  • 'March' - een moderne mars van de Engelse componist Derek Briadbent
  • 'Carmen' - uit de wereldberoemde opera van de Franse componist George Bizet
  • 'Gabriella's Song' – uit de Zweedse muziekfilm 'As it is in Heaven' met een indrukwekkende solo van Freek Gevers op bugel.
  • 'City of Stars' - uit de met een Oscar onderscheiden film La La Land uit 2016
  • 'Bohemian Rhapsody' - van de Britse popgroep Queen, een nummer dat al jarenlang in de hoogste regionen van de Top 2000 verkeert.
  • 'Wals No. 2' - een klassiek werk van de Russische componist Dimitri Shostakovic, dat vooral bekend is geworden door de vertolking door André Rieu.
  • 'Feuert Los' - een nummer uit 1901 van de Amerikaanse componist Abraham Holzmann
  • 'The greatest Showman' - een arrangement van Paul Murtha met de nummers 'A Million Dream', 'Never Enough', 'This is Me' en 'From now On'
  • 'Zoutelande' - het bekende nummer van de Zeeuwse popgroep BLØF
  • 'The attack of the Killer Trombones' - van de Schotse componist Alan Fernie met de solisten Sofie van de Ven, Ludo Gerits, Hans Vergeldt en Peter Gerits.
  • 'Tritsch-Tratsch Polka - van Johan Strauss met een verwijzing naar de Weense roddelpers in de negentiende eeuw.
  • 'Böhmischer Traum' - nog een polka, maar dan uit het jaar 1997 van Norbert Gälle.
  • Het concert werd afgesloten met de Radetsky Mars.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding