NJA tijdens een optreden op het Kerkplein in 2016 (archief)
NJA tijdens een optreden op het Kerkplein in 2016 (archief) Foto: Hans van den Wijngaard

Fanfare NJA in concert met de ‘Beatles’

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode –Nos Jungit Apollo kan na ruim twee jaar weer zonder beperkingen een concert geven. Zaterdag 18 juni om 20:00 uur geeft het Rooise Fanfare orkest bij de Helden van Kien op het podium voor Pop and Colour onder leiding van dirigent Rens van Leeuwen samen met ‘The Nowhere Boys’ een groot beatlesconcert. De toegang is gratis.

Voor corona gaf NJA elk jaar een groots buitenconcert, de nacht van Oda op het Kerkplein vele jaren geleden was daar een schitterend voorbeeld van. Ook dit jaar kan het weer en daarom willen dirigent Rens van Leeuwen en Nos Jungit Apollo groots uitpakken. Rens van Leeuwen schreef tijdens de lockdowns een ruim vijf kwartier durende beatlescompositie. Bekende nummers zoals Yesterday, All You Need Is Love, Here Comes The Sun, Let it Be en natuurlijk het onuitwisbare Lucy In The Sky With Diamonds komen in hun geheel voorbij. Daarbij heeft Van Leeuwen de nummers afwisselend origineel gehouden of een klassieke ‘look and feel’ gegeven. 

Samen met The Nowhere Boys
In tegenstelling tot veel andere concerten van NJA, speelt het groot orkest op 18 juni geen losse nummers. Vanaf acht uur blazen de muzikanten vanaf de eerste noot aaneengesloten tot het einde van de compositie. Daarbij ‘staan’ afwisselend ‘The Nowhere Boys’ en NJA op de voorgrond.
The Nowhere Boys is een band die ‘The Beatles’ als haar muzikale helden ziet. Geen verkleedpartijen, maar puur de muziek van de band uit Liverpool staat bij de Bredaase band voorop. Een van de leden van deze band is Joris Rasenberg, die in 1999 met Abel een nummer 1-hit (‘Onderweg’) scoorde.

Wil je zelf ook bij NJA spelen?
Net als veel andere verenigingen heeft ook NJA door corona de afgelopen twee jaar geen nieuwe leden kunnen werven. Als het je leuk lijkt om samen met zo’n dertig enthousiaste muzikanten te spelen, kom dan zeker op woensdagavond tussen 19:45 en 22:00 uur eens kijken bij een van de repetities in de Beurs.

NJA tijdens het zomeroptreden in 2021 (archief)
NJA tijdens het Sylvesterconcert in 2018 (archief)
Afbeelding