Wethouder Rik Compagne als vrijwilliger bij het etentje van 'De Zonnebloem'
Wethouder Rik Compagne als vrijwilliger bij het etentje van 'De Zonnebloem' Foto: Hans van den Wijngaard

Vrijwilligers ‘De Zonnebloem’ zelf in het zonnetje

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – De vrijwilligers van ‘De Zonnebloem’ afdeling Sint-Oedenrode bezorgen het hele jaar door hun gasten, mensen met een fysieke beperking, een luisterend oor of helpen hen op een andere manier. Eén keer in het jaar staan deze vrijwilligers zelf ook in het zonnetje. Dat was afgelopen woensdag tijdens het jaarlijkse etentje dat de vrijwilligers samen met hun gasten hadden in ‘De Ontmoeting’ van Odendael.

“Als de vrijwilligers zelf aan tafel zitten, hebben we natuurlijk andere mensen nodig die serveren”, vertelt Willy Foolen. Hij is voorzitter van de afdeling Sint-Oedenrode. “Ik stelde daarom wethouder Rik Compagne de vraag of hij misschien wat mensen kende die ons konden helpen. ‘Hij zou het regelen’, antwoordde hij me. De volgende dag kreeg ik al een telefoontje van Rik dat het geregeld was en ja, zoals je ziet loopt hij hier nu zelf met mensen van de fractie van ‘Hier’ rond. Vanzelfsprekend zijn we daar heel blij mee”.

Dit inmiddels jaarlijkse etentje is alweer zo’n vijftien jaar geleden ontstaan vanuit het landelijke initiatief ‘Make a Diner’. De afdeling Sint-Oedenrode is in de regio Dommel en Aa nu nog de enige afdeling die dit jaarlijks doet en daar zijn niet alleen de vrijwilligers blij mee, maar ook hun gasten.

Jubilea
De afdeling Sint-Oedenrode werd op 21 mei 1965 opgericht en daarmee is het over twee jaar tijd voor een feestje. Maar ook woensdagavond waren er al drie jubilea te vieren. Anja Kremers zet zich al tien jaar in voor de afdeling Sint-Oedenrode en Jan Vermeer is al vijfentwintig jaar vrijwilliger. Voor hen beide was er een speldje van de landelijke organisatie van ‘De Zonnebloem’. Ook Ada Bakker werd door Willy Foolen op het podium gevraagd. Hoewel vijfenvijftig jaar geen officieel jubileum is, was het voor de afdeling Sint-Oedenrode toch een goede reden om Ada een mooie bos bloemen te geven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jan Vermeer (r) 25 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem.
Ada Bakker (55 jaar), Anja Kremers (10 jaar) en Jan Vermeer (25 jaar)
Afbeelding
Anja Kremers