Het park waar het om gaat.
Het park waar het om gaat. Foto: Henri van Hoorn

Uitbreiding opvanglocatie Boschvoort in gevaar door vondst dassenburcht

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Volgens het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) is er vorige week een dassenburcht op zeventig meter aangetroffen achter het Chaletpark Boschvoort. Een ecologisch onderzoek zal uitwijzen wat de dassenburcht betekent voor de mogelijke opvang van de 120 asielzoekers. Jeanny l’Homme laat namens het COA in een reactie weten dat de komst van maximaal vijftig asielzoekers niet wordt tegengehouden door de vondst van de dassenburcht. Als uit het ecologisch onderzoek blijkt dat de dassen op het terrein komen, dan mag het COA niet in de grond werken en is de uitbreiding naar meer opvangplekken niet mogelijk. 

Door: Cis van Pinxteren

Het COA verwachtte de eerste nieuwe bewoners van het Chaletpark afgelopen maandag. Jeanny l’Homme reageerde namens het COA. “De omgevingsdienst is er gaan kijken en er gaat een ecologisch onderzoek gedaan worden. Wij hadden dat onderzoek al ingepland, alleen niet voor deze fase waarin we met maximaal vijftig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV.) zouden starten. Wij zouden dat doen op het moment dat we gaan uitbreiden naar tachtig plekken voor AMV. Vooruitlopend op het ecologisch onderzoek kunnen we wel van start wanneer er verlichting op het terrein gerealiseerd is voor de veiligheid van de jongeren.”

Het COA wil daarnaast ook rekening houden met eventuele vleermuizen door groene verlichtingselementen plaatsen en het leefgebied zo niet of minder te verstoren. “Wanneer de verlichting er is, stel dat dat komende donderdag is, dan zouden de eerste bewoners vrijdag al kunnen komen. Het kan dus vanaf nu ieder moment. We zijn nog even afhankelijk van de levertijden van de verlichting. We zijn verder namelijk helemaal klaar om de jongeren op te vangen. We starten met een wat kleinere groep in eerste instantie.” Het COA benadrukt dat het gaat om een groep van maximaal vijftig jongeren, dit kunnen er dus ook minder zijn. Er wordt gestart met kleinere groepen. 

Lees woensdag het volledige verhaal in DeMooiRooiKrant