Vakantiepark Boschvoort.
Vakantiepark Boschvoort. Foto:

Boschvoort gaat onderdak bieden aan 120 asielzoekers en vluchtelingen

Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - In de regio is afgesproken dat Meierijstad minimaal 450 Oekraïense vluchtelingen en ruim 300 asielzoekers onderdak gaat bieden. De gemeente levert daarmee haar verplichte bijdrage aan de landelijke taakstelling, wist ook de gemeenteraad die op 15 december jongstleden unaniem instemde. Een van de aangewezen locaties is chaletpark Boschvoort aan de Coeveringsedijk te Sint-Oedenrode. De plaatsingen daar vinden plaats vanaf 1 april, voor een termijn van drie tot zes jaar. “Want dat gehop van de ene naar de andere locatie, daar willen wij van af”, aldus burgemeester Kees van Rooi.

De plaatsing op Boschvoort maakt onderdeel uit van een bredere spreiding in Meierijstad. Op dit moment zijn dat woningen in de wijk Hoevenbraak in Schijndel; de voormalige backoffice van Rabobank in Sint-Oedenrode, een woning aan de Zwembadweg in Sint-Oedenrode, het voormalige klooster van de Zusters Franciscanessen in Veghel, twee woningen aan de Nederboekt in Veghel en woonzorgcentrum De Watersteeg in Veghel. De gemeente hoopt die locaties in ieder geval nog dit jaar en deels ook komend jaar te kunnen gebruiken. Nieuwe locaties zijn een voormalig kantoorpand aan de Heidebloemstraat 15 in Schijndel, het voormalige gemeentehuis aan de Markt in Schijndel, de Bremweg in Schijndel.

Meierijstad wil ook regulier woningzoekenden kansen blijven geven en wachttijden niet verder op laten lopen. Daarom is met de woningcorporaties afgesproken om versneld 200 (flex)woningen op tijdelijke locaties (10-15 jaar) te bouwen. Daarnaast is het plan om nog eens 150 extra (flex)woningen op tijdelijke locaties te bouwen. Hierover volgt begin volgend jaar een definitief besluit.