De oud-papier containers van Rijsingen.
De oud-papier containers van Rijsingen.

Afval tussen oud papier is doorn in het oog

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Inzameling, recycling en hergebruik van papier, maar ook andere hernieuwbare grondstoffen, vinden ze bij Oud-Rijsingen vanzelfsprekend belangrijk. Daar werken zij dan ook al jaren graag aan mee met de papiercontainer aan de Ollandseweg.

Ook de brenger van deze doos is blijkbaar een enthousiast recycler, want hij of zij heeft heel secuur van allerlei elektrische apparaten alle kabels gestript van de koperen inhoud en metalen onderdelen. Wat hij of zij blijkbaar niet weet is waar het restant naar toe moet en daarom is het maar gedumpt bij het oud papier.

De buurtvereniging komt dan ook graag in contact met deze enthousiaste recycler, zodat ze hem of haar uit kunnen leggen dat Oud-Rijsingen toch echt alleen papier inzamelt en dat ze met dit soort materiaal beter terecht kunnen bij de gemeentelijke milieustraat. Datzelfde geldt voor andere personen die regelmatig denken, tegelijk met hun oud papier, ook even wat ander afval achter te kunnen laten. Het zorgt voor vervuiling van het oud papier, extra kosten en onbegrip bij andere mensen die hun afval wel netjes gescheiden aanleveren.

Deze doos werd gevonden.