MHC Rooi heren verliest nipt in Venlo

Roois nieuws
De tweede uitwedstrijd van MHC Rooi heren 1 was tegen Venlo. Gezien de afstand en het aantal buitenlandse spelers in de Venlose selectie had deze wedstrijd wel wat weg van een ‘interland’. Venlo, dat zich dit hockeyjaar met twee Portugese spelers heeft versterkt, is vooraf gezien een geduchte, maar te kloppen tegenstander.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de heren was het de Rooise dames helaas niet gegund om drie punten te pakken op hetzelfde sportpark. Het was dus aan de heren om alsnog de punten mee terug naar Rooi te nemen.
Met deze instelling begon Rooi aan het duel. Met veel balbezit en een paar goede aanvallen was het Rooi dat via een corner op voorsprong kwam. Dankzij de goal en keeper Lars van de Ven, die een aantal keren knap werk verrichte, leek Rooi in de wedstrijd te groeien. Juist in die fase incasseerde Rooi haar eerste tegengoal als gevolg van verslapping.
Na rust waren het vooral de Rooise fouten die tekenend waren voor de tweede helft. Echt dreigend werd Rooi niet meer en Venlo dat niet veel kansen kreeg ging wel goed met deze kansen om. In de 57e minuut scoorde Venlo de 2-1 via een backhandschot. In het restant lukte het Rooi niet om de aansluiting te vinden dus bleef het bij 2-1 en dus 0 punten.

Volgende week hebben de heren een pittige opgave: koploper HCAS komt op bezoek. Deze wedstrijd zal tevens het wederzien zijn met oud Rooi keeper Caspar Besanc