Geslaagde Eindejaarsbijeenkomst Ommekaar

Roois nieuws
Op vrijdag 13 december had Stichting Ommekaar haar leden uitgenodigd voor een eindejaarsbijeenkomst. Na genoten te hebben van een kopje koffie met iets lekkers, beet Alphons van der Heijden, voorzitter van de Voedselbank , het spits af met het informeren van de vrijwilligers van Ommekaar over al datgene wat er op een Voedselbank plaatsvindt.  Velen waren verbaasd dat er zoveel moet gebeuren om het steeds groeiende aantal cliënten te kunnen helpen. Vooral de laatste maand is er een flinke groei van dat aantal cliënten. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die de Voedselbank een warm hart toedragen.

Na zijn inleiding nam voorzitter Riny van de Kallen het stokje over en gaf even inzicht in het aantal hulpvragen dat het lopende jaar door Ommekaar is geboden. Vooral het vervoer naar ziekenhuizen vormde een flink deel van de diensten; verder begeleiding naar ziekenhuis, oppassen, boodschappen doen en kleine klusjes. Afsluitend nam Riny ook nog afscheid van twee leden van Ommekaar, te weten Bert van der Laak en Jan Verboort. Beiden zijn destijds door Ommekaar aangetrokken om hier in Rooi te bepalen welke mensen gebruik zouden kunnen maken van een pakket van de Voedselbank. Aangezien de Voedselbank Boxtel sinds geruime tijd samen met Sint-Oedenrode en Haaren een bank vormt, was het een logisch gevolg dat Bert en Jan volledig onder de paraplu komen van de Voedselbank en niet meer onder Ommekaar. Riny bedankte Bert en Jan voor hun prettige samenwerking en hoopte dat ze nog geruime tijd een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de intake voor de Voedselbank.

Daarna werd het nog een gezellig samenzijn, waarbij iedereen de gelegenheid had om de informele contacten weer wat aan te spitsen.

Aandachtspunt:
Vooral vele ouderen zijn naar ons inzicht nog te weinig op de hoogte van de mogelijkheden die Ommekaar hen kan bieden. Onze vrijwilligers staan bij voorbeeld ook voor u klaar als u, zeker met het oog op de komende winterperiode, niet zo goed van huis durft of kunt om boodschappen te doen. Pleeg in dat geval even een telefoontje naar onze contactpersonen
( Riny v.d. Kallen, telefoon 472066 of Ann v.d. Laar, telefoon 472154 ) en samen met hen wordt u misschien wel snel van uw probleem bevrijd.

Alle diensten die wij bieden staan ook in onze folder die bij de Bibliotheek ligt om mee te nemen. Anders kunt u er altijd een opvragen bij de secretaris, de heer André van de Warenburg, telefoon 478617