Boskant 1 verslaat SDDL 1 met 0-1

Roois nieuws
Boskant heeft in de strijd om de 2e plaats voorlopig één kandidaat achter zich kunnen houden. Het uitduel tegen SDDL werd door een doelpunt van Brett Veldkamp verdiend met 0-1 gewonnen.

Een terechte overwinning, dat is de conclusie toen scheidsrechter I. Diouani na 90 lange minuten het laatste fluitsignaal liet klinken. Een overwinning die eigenlijk al binnen de minuut op het scorebord stond. Want bij de eerste de beste aanval wist Ron van Uden de bal voor de voeten van Brett Veldkamp te krijgen die de bal zonder pardon voor SDDL keeper Maarten Megens hoog in de kruising schoot: 0-1. Voor de geïnteresseerden van details: de wijzer van de klok op het nieuwe scorebord was de 50 seconden nog niet gepasseerd! Een vliegende start voor Boskant en een voor de supporters van de thuisclub onbegrijpelijk begin van de wedstrijd (ondanks het uur langer slapen stonden ze echt nog te slapen, was de lezing van een van de thuisclubaanhangers!). Dat het slechts bij die stand bleef, kan beschouwd worden als een voortreffelijk resultaat van Boskant. En dat is dan ook zo. Maar de lezer zal wel begrijpen dat het uiteindelijk toch een spannende wedstrijd is geworden voor de Boskant aanhang, want 0-1 is ook maar 0-1, een doelpunt zou zo maar uit de (winderige) lucht kunnen vallen. Het had helemaal niet zo spannend behoeven te worden, want als het team voor het doel van SDDL wat scherper had geacteerd, was het zeker niet bij die 0-1 gebleven.
In de 37e minuut was Boskant dicht bij de 0-2. Een harde schuiver van Roy van der Linden kon door doelman Megens niet klemvast worden gepakt, zodat Brett z’n 2e doelpunt binnentikte. Helaas ging het feest niet door. Scheidsrechter Diouani, keurig op de achterlijn opgesteld, had namelijk buitenspel geconstateerd. Net voor rust kreeg SDDL pas een eerste kans. Door balverlies in de Boskant verdediging kreeg Jack de Vocht een mogelijkheid, maar zijn inzet werd goed verwerkt door de Boskant verdediging.
Na rust was de eerste kans, in de 49e minuut via een vrije trap van Ron op de lat, voor Boskant. Ook in die periode was Boskant de bovenliggende partij, maar doelpogingen van Pieter van de Warenburg en Maikel Merks, bleven zonder resultaat. In de 71e minuut was Maikel er wel heel dichtbij toen hij een diepe pass voorbij doelman Megens tikte, maar de (te zachte) bal kon net voor de doellijn door een van de verdedigers worden achterhaald. In de 85e minuut gingen bij de Boskant aanhang alle alarmbellen rinkelen. Balverlies in de Boskant verdediging leidde tot een goede mogelijkheid voor Daan Klievink die zijn inzet, nadat hij Boskant doelman Erwin Brouwers was gepasseerd, door Frank van der Heijden uit de doelmond getrapt zag worden. Ver in blessuretijd was Pieter toch nog dicht bij de 0-2, maar z’n vrije trap werd door SDDL doelman Megens voortreffelijk uit de kruising getikt.

Boskant staat door deze overwinning keurig op de 2e plaats met 1 punt voorsprong op Cito. Na volgende week zou dat zomaar anders kunnen zijn, want dan staat de thuiswedstrijd tegen Cito op het programma. Opnieuw een reden om de mouwen weer eens flink op te stropen!

Ook Boskant 2 blijft uitstekend presteren. Koploper Heeswijk 2 werd met 0-2 in eigen huis geklopt. Door dit resultaat is het team nog steeds ongeslagen en bezet, met nog één wedstrijd in te halen, de 4e plaats in de rangschikking.