Artiesten van Nijnselse bodem blazen kermis nieuw leven

Roois nieuws
De laatste jaren zag iedereen dat Nijnsel kermis bij de Beckart minder leefde dan voorheen. Terwijl de zaal vroeger op kermiszaterdag bomvol zat – er werd lustig op los gedanst – bleef de grote drukte de laatste edities uit. Daar gaat verandering in komen, want enkele goede artiesten van Nijnselse bodem gaan Nijnsel kermis nieuw leven in blazen. Aanstaande zaterdag wordt het berengezellig in de Beckart. Dat is alvast zeker!

Gratis entree, goede afwisselende muziek, een lekker koud biertje en een flinke scheut Nijnselse gezelligheid. Dat krijgt iedereen die aanstaande zaterdag tijdens Nijnsel kermis ‘uitgaat’ in de Beckart. “We richten ons vooral op de leeftijd veertig plus”, zegt Steffi de Wit, één van de vrijwilligsters die het evenement mee heeft opgezet. “Die generatie weet dat er vroeger flink gedanst werd in de Beckart. De meesten waren er zelf bij! Dat willen we weer terug laten komen en we denken dat we met deze artiesten voor veel vermaak kunnen zorgen.”

Steffi doelt op Bert van der Wielen, Erik Lathouwers, het Duo Ryder en ‘the Taildraggers’. Bert en Erik zijn bekend in Nijnsel, maar dat geldt ook voor Rian van Langen, zangeres van Duo Ryder en Tiny Lathouwers, gitarist van ‘the Taildreggers’. Ze hebben een vaste schare fans die ook wel mee zullen komen om te genieten van de muziek. Het aanbod van muziek tijdens deze avond is erg divers. Bert van de Wiel, die het spits af mag bijten, speelt vooral country en ballads. Erik Lathouwers zal met zijn mooie stemgeluid de beste Nederlandstalige en Engelse nummers ten gehore brengen die de mensen vast en zeker aan het swingen krijgen. Erik is vooral bekend door zijn optredens tijdens de Prinsenzittingen en Bonte Avonden, maar deze zanger heeft veel meer ervaring. Al jaren treedt hij in de hele regio op. Dat is natuurlijk niet voor niets. Waar Erik komt, wordt het feest.

Dat geldt zeer zeker ook voor Duo Ryder. Toen Ryan van Langen en Willy van den Boogaardt iets meer dan tien jaar geleden besloten om uit een band te stappen die jarenlang optrad in alle regionale discotheken, gingen ze samen verder als Duo Ryder. Het koppel heeft een enorm breed repertoire en blijft vooral bij de tijd. Ze kunnen zelfs de ‘gangnam style’ spelen en ook ‘Birds’ van Anouk wordt op een elegante manier gebracht. Bovendien weet Duo Ryder vaak precies waar het publiek zin in heeft. Dat maakt de optredens extra bijzonder.

Voor de dansers van Nijnsel en omstreken. The Taildreggers komen dus ook naar De Beckart om de boel aan het swingen te krijgen. En voor de mensen die geen zin hebben om te dansen? Geen probleem, het is sowieso gezellige en goede muziek om naar te luisteren terwijl je flink aan het buurten bent. The Taildreggers spelen Rocakabilly en Rock & Roll van de bovenste plank. Ze zijn al bekend in heel de regio en ver daarbuiten. De organisatie vond het dan ook prachtig dat de formatie op wil treden tijdens Nijnsel kermis.

Het programma liegt er dus niet om. Kom dus aanstaande zaterdag naar de Beckart om eindelijk weer eens een knalgezellige kermis te vieren die nog lang zal heugen.