Hans van den Wijngaard spreekt de zaal toe.
Hans van den Wijngaard spreekt de zaal toe.

Première goed bezocht

Algemeen

Sint-Oedenrode - Meerdere malen klonk maandagavond applaus in Odendael. Hans van den Wijngaard toonde zijn documentaire 'Rooise jongens in de Oost' voor ongeveer honderd personen. Onder hen natuurlijk de hoofdrolspelers. De Rooise oorlogsveteranen die dienden in Nederlands - indië.

Voor hen was een rode loper neergelegd en direct toen ze als laatst de tot bioscoop omgetoverde zaal betraden, begon direct het eerste applaus. Een staande ovatie nog wel. Dat toonde het grote respect voor de mannen die door Nederland pal na de Tweede Wereldoorlog werden uitgezonden voor een bijzondere en memorabele missie. Voornamelijk familieleden, vrienden en kennissen waren aanwezig. Aanstaande donderdagavond om 20.00 uur start de film voor iedereen die hem wil zien.
Van den Wijngaard kreeg alle lof toebedeeld voor zijn indrukwekkende documentaire. Tientallen uren heeft de Rooienaar er in gestopt om tot een goed resultaat te komen. Altijd in overleg met zijn nieuwe vrienden, de veteranen. Meerdere malen ging hij bij ze op bezoek om ze te laten vertellen over de avonturen die ze er mee maakten. Hij vroeg ze naar anekdotes, naar de mooiste momenten, maar vooral ook naar de minder leuke aspecten van de tocht. De heren vertellen in de film stuk voor stuk hun eigen verhaal. Op meerdere vlakken overlappen die elkaar, maar er zijn ook persoonlijke ontboezemingen die Van den Wijngaard heeft vastgelegd.



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding