Archief
Archief

Hockeyclub krijgt nieuw hoofdveld

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op donderdag 5 november heeft de gemeenteraad besloten in haar begroting van 2016 een bijdrage op te nemen voor de vervanging van het kunstgrasveld van MHC Sint-Oedenrode. Dit betekent dat het hoofdveld tijdens de zomerstop van 2016 vervangen kan worden door een waterveld. Het bestuur van de hockeyclub is zeer verheugd met dit besluit en is de gemeente dankbaar voor het kritisch meedenken en de uiteindelijke bereidheid tot medefinanciering.

Hedendaags hockey
Voorzitter Technische commissie Carola van Dijk: "Dit nieuwe veld zorgt ervoor dat alle leden op het moderne nieuwe waterveld de hedendaagse hockeytechnieken kunnen gaan beoefenen. Onze leden, en met name de jeugd, blijven zo aansluiting houden met de omliggende hockeyverenigingen. De verwachting is dat er door het nieuwe waterveld minder blessures zullen zijn. Kortom: het Rooise hockey wordt nog leuker voor al haar hockeyliefhebbers."

Financiering
Vorig jaar augustus, vlak voor het begin van het hockeyseizoen, leverde de periodieke inspectie van het hoofdveld een domper op. Het kunstgrasveld was ondanks goed onderhoud zodanig versleten dat het door de hockeybond nog slechts werd gedoogd. Onderzoek toonde aan dat zowel de onderbouw als de toplaag hard aan vernieuwing toe waren.
Het bestuur van MHC Sint-Oedenrode stelde een werkgroep in voor de vervanging van dit veld. Een technisch bureau zorgde voor een goed bestek en er werd een businessplan opgesteld om de financiering van de vervanging van het veld mogelijk te maken. De hockeyvereniging nam de helft voor haar rekening door het eigen vermogen aan te spreken, een banklening af te sluiten en door een contributieverhoging aan de leden voor te stellen. Tijdens de druk bezochte Algemene Leden Vergadering dit voorjaar gaven de leden met grote meerderheid toestemming aan het bestuur om de voorgestelde contributieverhoging door te voeren.
De hockeyvereniging verzocht ook de gemeente Sint-Oedenrode financieel bij te dragen. De gemeenteraad en het College van B&W namen dit verzoek voortvarend in behandeling. Afgelopen donderdag 5 november werd door de gemeenteraad besloten in de begroting van 2016 een bijdrage voor de vervanging van het kunstgrasveld van MHC Sint-Oedenrode op te nemen.

Toekomstbestendig veld
Tijdens de zomermaanden van 2016, als de hockeycompetitie stil ligt, kan met hulp van professionele begeleiding het nieuwe waterveld aangelegd worden. Behalve het vervangen van het veld wordt ook bekeken hoe de verlichting kan worden aangepakt. Door de bestaande veldverlichting te vervangen door een energiezuinige LED-verlichtingsinstallatie zal het hoofdveld toekomstbestendiger worden. Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de financiële hulp van vrienden die het Rooise hockey een warm hart toedragen.