Nieuwe Actie Instrumenten- en Uniformenfonds van Showkorps Brabantband

Roois nieuws Kunst en Cultuur
In september 2010 had het bestuur van Showkorps besloten om af te zien van de jaarlijkse actie voor het Instrumenten- en Uniformenfonds, een fonds dat een hele belangrijke bron van inkomsten is voor deze vereniging.

Alle donateurs van dit fonds hebben toen een brief gekregen waarin werd toegelicht waarom deze stap werd gezet. Het bestuur heeft de Rooise bevolking uitgelegd dat de vereniging in “zwaar weer” terecht was gekomen doordat er op korte termijn een te geringe aanwas van nieuwe leden plaats vond, nadat kort op elkaar teveel leden de Brabantband hadden verlaten. Hierdoor kon de vereniging met te weinig spelende leden ons niet op de juiste wijze voor de Rooise bevolking presenteren en konden zij geen muzikale medewerking verlenen aan plaatselijke activiteiten. Het bestuur sprak echter wel de hoop en vertrouwen uit om binnen afzienbare tijd weer in staat te zullen zijn om op voldoende sterkte aan de plaatselijke activiteiten te kunnen deelnemen, waardoor de Rooise bevolking weer trots zou kunnen zijn op haar Brabantband.
Voor die wederopbouw door middel van de in opleiding zijnde jeugdleden en eventuele nieuwe leden, was en is tijd nodig en daarom was de vereniging een tijdelijke samenwerking aangegaan met Showkorps De Eendracht uit Best, die met dezelfde verschijnselen te kampen had. Samen blijven de verenigingen erop vertrouwen deze lastige tijd te kunnen overbruggen naar betere tijden. Ondertussen heeft men in Rooi kunnen ervaren dat de verenigingen elkaars plaatselijke activiteiten ondersteunen, zij het dat in geval van jaarlijks in beide plaatsen terugkerende evenementen, zoals de Carnavalsoptocht en Sinterklaasintocht, men het ene jaar in Rooi en het andere jaar in Best present is.
Gelukkig heeft de Rooise bevolking de Brabantband de afgelopen jaren, tijdens de jaarlijkse actie voor het Instrumenten- en Uniformenfonds, steeds goed gesteund en heeft het bestuur de aan haar toevertrouwde middelen zuinig beheerd en uiteraard uitsluitend toegepast voor de eigen vereniging.
Het bestuur van de Brabantband heeft, gezien de ontwikkelingen, besloten om dit jaar toch weer de actie voor het Instrumenten- en Uniformenfonds te gaan houden. Dit omdat Showkorps Brabantband in grote mate afhankelijk is van de vrijgevigheid van de Rooise bevolking. Maatschappelijke ontwikkelingen dwingen de vereniging er echter toe om deze actie op een andere wijze te gaan organiseren. Het bestuur vindt het in huidige tijd niet meer verantwoord om bodes bij aan de deur te laten komen om de jaarlijkse bijdrage te innen. In goed overleg en volledig ondersteund door de bodes heeft het bestuur daarom alle donateurs een brief gestuurd om dit besluit toe te lichten en te verzoeken om de onmisbare financiële bijdrage over te maken naar de rekening van Showkorps Brabantband bij de Rabobank, rekeningnummer 138 273 766. De komende weken zullen de leden ook bij de niet-donateurs aanbellen om te collecteren voor hun vereniging. Bestuur en leden van Showkorps Brabantband vertrouwen op uw bijdrage en dat u de vereniging, net zoals in het verleden, een warm hart toe blijft dragen zodat de Brabantband in staat zal blijven om door en voor de Rooise bevolking aanwezig te kunnen zijn om plaatselijke evenementen muzikaal op te luisteren.
Wilt u zich aanmelden als lid van ons korps om met ons mee muziek te maken, u bent uiteraard van harte welkom, of wilt u een van uw kinderen mee laten doen: meld ze aan voor een opleiding.