Afbeelding

Kunst- & Cultuurgala 2011

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Wethouder Hendriks prijst vrijwilligers op Kunst- & Cultuurgala Wethouder Jeanne Hendriks van de gemeente Sint-Oedenrode reikte tijdens het zesde Kunst- en Cultuurgala vier prijzen uit. Het gala werd op 11 november 2011 gehouden in cultureel educatief centrum Mariëndael.

Klik hier voor foto's >>>>
De vrijwilligersprijs ging naar Louis Kleijne, de individuele prijs naar Jan Buil en de groepscultuurprijs was voor Stichting Roemrijk Rooi. De winnaars ontvingen een replica van één van Jan Sonnemans’ kunstwerken, uitgevoerd in perspex. De aanmoedigingsprijs voor de jeugd tot 28 jaar, een cadeaubon, werd uitgereikt aan Stefan van Acht en Daan Voets.

Uitgereikte prijzen
De beweegredenen van de nominatiecommissie bij de toekenning van de prijzen waren als volgt:

De Vrijwilligersprijs
Deze prijs ging naar Louis Kleijne voor zijn jarenlange inzet voor het behoud van de overdracht van historische kennis aan de jeugd, onder andere bij de Dodenherdenking.

Individuele cultuurprijs
Hiervoor waren een drietal genomineerden. De Nominatiecommissie heeft de prijs uiteindelijk toegekend aan een vierde persoon, die voorgedragen was vanwege zijn jarenlange inzet voor de Rooise cultuur: Jan Buil.

Groepscultuurprijs
De Stichting Roemrijk Rooi
viel in de prijzen voor het project ‘Roemrijk Rooi’. Dit project legt het culturele gedachtegoed vast, zodat het ook voor toekomstige generaties blijft behouden.

Aanmoedigingsprijs jeugd tot 28 jaar
Deze was voor Stefan van Acht en Daan Voets, twee jonge uitzonderlijk talentvolle tonpraters. Zij worden beschouwd als een aanwinst voor het Rooise Carnaval.

Optredens
De gemeente wil graag de jeugd betrekken bij het Kunst- en Cultuurgala. Zij dragen immers in belangrijke mate bij aan het culturele klimaat in de gemeente. Een aantal onderdelen van het programma werd daarom verzorgd door jeugd of jongeren. De opening was voor Dansvereniging Sunrise. Verder gaven de winnaars Stefan van Acht en Daan Voets een optreden. Dat zelfde deed Jeroen van Riel, die klarinet speelde onder begeleiding van pianiste Brechje van den Brand. Marga van Acht en Anja Hebing zongen een lied over de Rooise cultuur en het slotoptreden was van de band Horsefashion.

Vrijwilligers
Met het jaarlijkse gala spreekt de gemeente haar waardering uit voor de inzet van de vele vrijwilligers en hun prestaties op cultureel gebied. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de samenleving. Het gala en het cultureel café vormen belangrijke momenten in het jaar waarop de vraag naar en het aanbod in kunst en cultuur samenkomen.
Afbeelding