Afbeelding

Supersnel parcours in Zeeland

Roois nieuws Sport
Stef en Jur stonden afgelopen zaterdag aan de start in Zeeland. Dit was de enige wedstrijd die dit weekend landelijk op het programma stond. Dat betekende dat alle cyclo-crossers van het land aan de start stonden, inclusief alle toppers.

Jur mocht op de eerste rij starten, maar hij was niet goed weg. Hij kon niet in zijn klikpedaal komen. Jur presteerde het om als 5e in het technische gedeelte aan te komen. Het gat met het kopgroepje van vier was toen ongeveer twintig seconden. Jur kreeg gezelschap en samen probeerde ze het gat dicht te rijden. Ze kwamen uiteindelijk vijf seconde tekort om mee te mogen sprinten voor het podium. Jur verloor jammer genoeg de sprint en kwam daarom als zesde over de streep. Een hele knappe prestatie in dat grote deelnemers veld.

Stef had zoals al heel dit seizoen geen geluk bij de loting en moest weer achteraan starten. Hij had een hele mooie start en ging als ongeveer 34e de eerste bocht in. Stef had er zin in en dat was te merken, hij kwam al snel bij een groepje van 8 renners(sters) terecht. Het duurde een paar rondjes voordat Stef het groepje voor bij kon gaan. Toen Stef eenmaal het groepje voorbij was had hij snel een groot gat geslagen. Stef finishte als 21e. Meer zat er ook niet meer in voor hem, omdat het gat naar de voorgangers te groot was geworden.