Gemeente Sint-Oedenrode gaat APV aanpassen

Roois nieuws Gemeentenieuws
De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is een wetgevende regeling op gemeentelijk niveau. Daarin worden verschillende regels opgenomen. Een aantal van die regels gaat gemeente Sint-Oedenrode aanpassen. Ook komt er een oude regel terug.

Zo wordt er een aanpassing toegepast in de geluidsnormen van horeca. Incidentele feesten krijgen verruimde geluidsnormen. Eerst telden de geluidsnormen alleen voor de bebouwde gedeeltes, maar binnenkort gaat dat ook gelden voor terrassen. Daarnaast vindt er een verandering plaats in de verordening omtrent sportkantines. Voortaan moeten alle sportkantines om middernacht sluiten wanneer er ’s avonds gesport wordt. Als er niet wordt gesport, dient de uitbater het clubhuis om 20.30 uur op slot te gooien.

Behalve deze twee aanpassingen mag de BOA voortaan mensen op de bon slingeren die afval op straat gooien. Dat mocht eerst alleen de politie. In 2009 werd de regeling omtrent hinderlijke begroeiing geschrapt. Deze komt echter weer terug. Er wordt dus weer tegen opgetreden. Wanneer bijvoorbeeld een brandgang belemmerd wordt door begroeiing, volgen daar sancties op.