Van Kaathoven
Van Kaathoven

Opnieuw compostdag Van Kaathoven

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Gratis compost als beloning voor het scheiden van gft- en groenafval. Het kan weer! Na het succes van vorig jaar kunnen inwoners uit de Gemeente Sint-Oedenrode zaterdag 19 maart 2016 tussen 10:00 en 14:00 uur opnieuw gratis compost ophalen bij de composteerfabriek aan de Eversestraat 1 gelegen bij de milieustraat.

Met deze actie worden de inwoners van de Gemeente Sint-Oedenrode wederom bedankt voor hun inspanningen organisch afval gescheiden aan te leveren. Op het composteerbedrijf van Van Kaathoven wordt het organisch afval tot hoogwaardige Keurcompost verwerkt en krijgen inwoners hun ingezamelde afval dus terug in de vorm van compost. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op!

Goed voor milieu én portemonnee
Sinds jaar en dag bieden inwoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor velen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Composteerbedrijven en gemeenten willen hun inwoners echter bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. De compost is vervaardigd in de Rooise composteerfabriek aan de A50.