Claude. Foto: Lina Drakostamatis
Claude. Foto: Lina Drakostamatis

‘Voor het eerst mijn muziek laten horen aan festivalpubliek’

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Meierijstad - In het weekend van 7, 8 en 9 april barst officieus het festivalseizoen open, met Paaspop als aftrap. Paaspop heeft al veel bekende namen naar buiten gebracht. Dit tot groot genoegen van de bezoekers. Eén van de namen die er uitspringt is Claude, dankzij zijn ongekende populariteit. De opkomende artiest scoorde een monsterhit met het nummer ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Inmiddels heeft hij bijna een vaste plek in de Top 50 van Spotify, waar hij momenteel op de derde plaats staat. 

Door: Nienke Habraken

Het muzikale talent brak in 2022 door in de talentenjacht ‘ARE YOU NEXT?’ van XITE en Cloud 9 Music. Hij wist de finale te bereiken en deze te winnen. Zijn track blijft een van de meest geshazamede nummers in Nederland en heeft al miljoenen streams. Het festivalseizoen gaat bijna van start en dit wordt een bijzondere periode voor Claude, het is namelijk de eerste keer dat hij dit als artiest gaat ervaren. 

Hoe bereid je je voor op deze drukke periode?
“Het is natuurlijk mijn eerste festivalseizoen, dus voor de voorbereidingen vertrouw ik vooral op de mensen om mij heen. Ik zorg dat ik veel kan repeteren zodat mijn show er top uit zal zien! Hier komen natuurlijk ook allerlei zang en conditie oefeningen bij kijken. Verder laat ik het allemaal lekker op me af komen, met veel festivals ben ik niet bekend dus ik kan ter plekke bekijken hoe het eruit gaat zien. Ik denk dat het heel vet gaat worden en ik laat graag mijn muziek aan de mensen horen!”

Hoe kijk je uit naar Paaspop?
“Paaspop is mijn eerste festival, dus ik kijk er erg naar uit! Ik zie mezelf al staan op het podium terwijl ik voor het eerst mijn muziek mag laten horen aan een festivalpubliek.”

Ben je al bekend met Paaspop of heeft hij andere artiesten gesproken erover?
“Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet van Paaspop af wist. Ik ben natuurlijk net serieus met muziek bezig en was nog niet zo goed op de hoogte van alle festivals en podia. Gelukkig heb ik er tegenwoordig al meer kennis van! Toevallig zat ik in de kleedkamer met Bente toen ik het nieuws kreeg dat ik op Paaspop zou staan en zij reageerde super enthousiast. Daaraan kon ik wel merken dat het een groot festival is.”

Wat zijn jouw verwachtingen?
“Ik ben een persoon die alles vooral lekker op zich af laat komen. Alles is de afgelopen tijd zo hard gegaan en er gebeuren zulke toffe dingen dat ik ook niet echt verwachtingen voor mezelf stel. Je weet nooit wat er op je pad komt. Maar als ik één ding mag verwachten zou het toch wel zijn dat het een hele toffe ervaring gaat worden, die ik nooit ga vergeten aangezien het mijn eerste festivalshow is!”