Maike en Rick van Nunen
Maike en Rick van Nunen Foto:

Waar Papgat op draait…

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Nog een paar weken en dan barst het feestgedruis weer los in Papgat. Er is dan weer van alles te doen voor alle lagen van de bevolking. Optochten, kindercarnaval, de carnavalsmis, het ritueel bij ‘t kapelleke en heel veel verschillende andere activiteiten. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Achter ieder evenementje gaat een commissie schuil. Heel carnaval wordt door tientallen vrijwilligers gedragen. We stellen er enkelen aan je voor.

Jarno Saris (44) 
Commissie: Wagenbouw

“Ik zat vroeger al in de jeugdraad en nu ben ik gevraagd voor de raad van 11. Ik heb mijn hele leven in Rooi carnaval gevierd. Ik zet me in voor de wagenbouw. Mijn interesses voor voor motoren en techniek, zowel in mijn werk als hobby’s komen mooi van pas. Onlangs zijn we al een ochtend in de loods bezig geweest om te kijken of de motor start en de wagen op te knappen voor de komende optocht.

Gerda de Mol (41)
Commissie: Papgat Socials

“Mijn binding met carnaval is begonnen in Zandkruiersland. Ik zat bij de dansmariekes en we mochten dan ook deelnemen aan de bonte avonden. Later heb ik meegedaan met optochten in Oiversland met de buurt een ook met de kinderen meegelopen met ‘de Punkies’. Carnaval heb ik in meerdere dorpen beleefd. Maar als je zelf de slingers ophangt is het overal een feestje.

Ik ben gevraagd voor de commissie Papgat Socials. Gelukkig is er een actieve club jonge leden die zich inzetten voor het ‘technische’ deel van deze commissie. Ik kijk vooral wie we willen bereiken om uit te dragen waar de stichting en de raad mee bezig zijn om voor alle inwoners, groot en klein, jong en oud, een geweldig feest te organiseren. We willen zoveel mogelijk mensen informeren over onze activiteiten om zo carnaval levend te houden in Papgat.” 

Maike van Nunen (39)
Commissies: Krant, Papgat Socials, Carnavalsmis, Nieuwe leden

“Ik vier al mijn hele leven carnaval in Papgat en heb geen enkel jaar gemist. Carnaval is voor mij één van de leukste feestjes van het jaar. De sfeer in Papgat is altijd super en het gevoel van saamhorigheid is groot. Daar geniet ik gewoon elk jaar opnieuw weer van. Carnaval in Papgat is een feestje dat we vooral met z`n allen maken. Maar er moet wel het een en ander vooraf geregeld worden. Ik vind het belangrijk dat Carnaval in Papgat kan blijven bestaan en ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen.”

Rick van Nunen (36)
Commissies: Papgat op de Planken, Wagenbouw, Vlaggenparade, Podiumbouw, Nieuwe leden

“Ik ben groot met carnaval geworden in Reigerland. Al van kleins af aan vind ik carnaval het mooiste feestje dat er is. Ik steek graag mijn handjes uit de mouwen, om er samen een skon fiske van te kunnen maken!”

Ronald (46) en Bianca (39) Walter

Ronald en Bianca zitten nog niet in een commissie. Ze gaan het eerst een jaartje allemaal meemaken om te zien wat er allemaal op hun pad komt. 

“Altijd tijdens de carnaval zijn we ergens te vinden in het dorp, in de tent en vorig jaar mochten we helpen bij het Glazen Huis. Elk jaar weer werden we benaderd door Frank en zo begon het. Zo’n zes jaar geleden kwamen Frank en Elise bij ons om te vragen of we in de Raad van Elf wilden van Papgat. Jeetje, dat overviel ons, maar eigenlijk voelden we ons toch ook vereerd!”

Jarno Saris en Gerda de Mol
Ronald en Bianca Walter