Martha School
Martha School Foto: Lisa vd Ven

Martha School neemt afscheid van raadscommissie Mens & Maatschappij

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode - Martha School heeft recent afscheid genomen als burgercommissielid van PvdA Meierijstad. Op 1 april werd Loes van Dommelen namens de PvdA Meierijstad geïnstalleerd als burgercommissielid. Zij neemt het stokje over van Martha School. Sinds 2017 was Martha burgercommissielid namens de PvdA Meierijstad. Maar Martha deed en doet nog veel meer.

Lange staat van dienst
”Martha heeft een lange staat van dienst binnen de partij. Na de fusie tot de gemeente Meierijstad wilden we een sterk en divers team in de commissie. Martha stond klaar voor de partij en gaf aan het commissiewerk twee jaar te willen doen. Het werden er gelukkig ruim vier”, aldus PvdA-fractievoorzitter Sikko Oegema. “In de fractie had Martha een belangrijke rol. Naast haar inhoudelijk deskundige inbreng, houdt ze in de gaten dat vergaderingen niet uitlopen en we duidelijke afspraken maken. En ze maakte de niet-Rooise fractieleden wegwijs in de leuke kroegen, want een gezellige afsluiting van de vaste vergaderavond hoort bij zowel Martha als de PvdA.”

Direct en duidelijk
Ook PvdA-wethouder Menno Roozendaal heeft veel waardering voor Martha. “Ze is direct, zegt duidelijk wat ze ergens van vindt en ze treedt op tegen ongelijkheid. Ze vindt het belangrijk dat de overheid klare taal spreekt, zodat iedere burger begrijpt wat er wordt bedoeld. Ze besteedde haar aandacht vooral aan de onderwerpen armoede, zorg en laaggeletterdheid. Daarnaast heeft ze hart voor cultuur en natuurlijk Rooi.”

Veelzijdig
Martha zette ze zich de afgelopen jaren in voor emancipatie, in het bijzonder de deelname van vrouwen in de politiek. “Daar gaat ze heel energiek mee door”, meldt PvdA-voorzitter Marja Stevens. “Als partij kunnen we altijd een beroep op haar doen. Zo is ze ook betrokken bij het schrijven van een verkiezingsprogramma voor de samenwerkende partijen PvdA en GroenLinks in Meierijstad.”