Renate is de dame met de rode krullen, in het midden.
Renate is de dame met de rode krullen, in het midden.

"Ik wil een keurmerk voor nagelstylisten"

Human Interest Zakelijk

Sint-Oedenrode - We gaan in deze serie de baan op om Rooienaren te interviewen over hun beroep. Vorige week lazen we het artikel over de 'mobiele' politieagent Ed Sabel. Deze keer gaat het over een heel andere beroepsgroep en de komende weken komen nog meer verrassende interviews voorbij.

Door: Caroline van der Linden

Afgezien van een gebroken exemplaar, maken de meesten van ons zich niet zo snel zorgen om hun nagels. Toch zit er veel meer achter dan je op het eerste gezicht denkt. Afwassen zonder handschoenen, poetsen, werken met papier, frequente manicuren en veelvuldig gebruik van desinfecterende zalfjes zijn vaak de grootste schuldigen als er iets niet zo goed gaat met je nagels. Maar de hardheid van je nagels schijnt grotendeels toch genetisch bepaald. Ze onthullen zelfs veel over je gezondheid. Een dermatoloog kan veel vertellen over je gezondheid door er alleen maar naar te kijken. Interessant om hier eens wat meer over te horen. Ik breng daarom een bezoek aan Renate Wijnen, wonend in Rooi, getrouwd, moeder van twee kinderen en Educatie Manager bij Beauty XL. Met daarnaast nog een salon aan huis om genoeg affiniteit te behouden met de producten en technieken met betrekking tot nagelverzorging.
Renate: "Ik ben 28 jaar geleden begonnen met mijn vakopleiding tot nagelstyliste. Ik had affiniteit met plannen en organiseren en dat heeft erin geresulteerd dat ik van styliste naar docente ben doorgestroomd. Tien jaar terug ben ik met mijn huidige functie gestart. Ik geef sturing aan elf docenten. Ik plan ze in voor beurzen en evenementen, waar ik overigens zelf ook regelmatig sta. Ik zorg ervoor dat ze getraind worden in alles op het gebied van kunstnagels en beantwoord alle technische vragen die op ons kantoor binnen komen. Ik verzorg verder het lesmateriaal voor cursisten, ben aanspreekpunt bij trainingen en schrijf columns in twee kunstnagel gerelateerde vakbladen. Ik krijg veel lesmateriaal aangeleverd vanuit Amerika in het Engels en het is aan mij om de vertaalslag te maken naar de Nederlandse en Belgische markt."
Wat haar werk zo leuk maakt vertelt ze mij: "Mijn werk is veelzijdig, iedere dag is anders. Ik kan een agenda maken met wat ik ga doen, maar negen van de tien keer loopt het anders. Ik heb veel persoonlijk contact, ben bereikbaar als mensen problemen ervaren in de salon, kan daar direct op inspringen en mensen kennen mij vaak persoonlijk, waardoor de communicatie prettig verloopt."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant