Ollandia voelt zich als 'het PSV' van de vijfde klasse

Sport Sport

Olland - De verwachting en potentie was om mee te doen om de prijzen, maar door de vele verliespartijen van de laatste maanden is Ollandia een middenmoter geworden. Het wilde maar weer niet lukken om het behoorlijk aantal kansen om te zetten in doelpunten. Want ondanks dat het spel wat minder is en er te weinig felheid in de duels zit, krijgt Ollandia telkens toch weer een aantal 100% mogelijkheden. Vorig seizoen en ook nog de eerste maanden van dit seizoen gingen die kansen er wel in waar nu veelal de verkeerde kant van de paal wordt gepasseerd.

Ollandia begon erg matig aan de wedstrijd tegen Boerdonk, waarvan we weten dat ze fysiek en met veel strijd de wedstrijd aan gaan. Daar moet je je op instellen, je tegen wapenen en minimaal dezelfde strijdlust er tegen over zetten. Dat lieten ze na. Ollandia wilde teveel voetballen en dan is dat naar het kolfje van een fysieke tegenstander die elk duel met veel felheid aanging en daar dan ook meestal als overwinnaar uitkwam. Dat dit tot een achterstand voor Ollandia zou leiden zag je aankomen. Een diepe bal werd verkeerd beoordeeld door Rob van der Heijden waarna keeper Tom uit zijn doel kwam. Wat niet nodig was, want de bal bevond zich tussen zijlijn en zestien meter. Door het uitkomen kon de spits van Boerdonk de bal voorgeven en een ingekomen collega schoof binnen: 0-1.
Hierna ging Ollandia beter voetballen en langzamerhand kregen ze de overhand en een aantal kansjes. De grootste waren voor Robert Erven die een ingestudeerde hoekschop net over het doel schoot en een vrije trap van Remco Voets net niet goed genoeg kon verlengen, waardoor de keeper het schot kon keren.
Na rust begon Ollandia ook weer voortvarend en kreeg opnieuw Robert Erven een uitstekende kans. Een prima aanval via de ingevallen Harm van Oorschot en Stan de Beer deed diens voorzet bij Robert belanden die de hoek voor het uitkiezen had. Helaas schoot hij hem tegen de keeper. Ook de terugspringende bal kon door Harm van Oorschot net niet goed geraakt worden waardoor de bal naast ging. 10 minuten later was de verdediging van Ollandia opnieuw niet echt attent waardoor de spits van Boerdonk een vrije schietkans kreeg en de bal prima over Tom het doel in schoot.
Toch ging Ollandia niet bij de pakken neerzitten en bleef het gaan voor de aansluitende treffer. Zo kregen ze tussen de 60e en 75 minuut minimaal vier kansen die met een beetje geluk wel binnengingen. Helaas gebeurde dat niet en was het pas in de 89e minuut dat Robert Erven via een terecht toegewezen penalty na een overtreding op Stefan Erven, de aansluitingstreffer noteerde. Helaas was de tijd tekort om er nog eentje bij te prikken. Na de wedstrijd discussieer je dan over een slechte wedstrijd omdat er niet gescoord werd of over een redelijke wedstrijd waarbij ze voldoende kansen creëerden (maar die er niet ingaan). Uw verslaggever houdt het erop dat Ollandia in potentie een prima ploeg heeft maar op dit moment niet de felheid in de duels kan brengen waardoor het er net niet allemaal uitkomt. Een overwinning zou ze misschien weer in de flow kunnen brengen en wat dat betreft is het bij Ollandia niet anders dan bij PSV.