Recept van de Week: Wafel met gerookte zalm
Gezondheid GezondheidSint-Oedenrode - Het wekelijkse recept van Meierijstad Vitaal.
Ingrediënten
Wafel
-1 pakje Bladerdeeg
-100 gram Ricotta
-100 gram Gerookte zalm
-basilicum
Tzatziki
-250 gr Crème fraîche
-1 Komkommer
-1 Knoflook
Snijd de bladerdeeg doormidden en beleg met wat gerookte zalm. Smeer er een beetje ricotta op. Beleg met wat blaadjes basilicum en leg er tot slot de andere helft van het bladerdeeg op. Duw de zijkanten goed op elkaar zodat de ingrediënten er niet uitlopen. Plaats de bladerdeeghapjes in het ingevette wafelijzer (heeft u geen wafelijzer gebruik dan een contactgrill of tosti-ijzer). Bak ca. 8 minuten.
Maak ondertussen de tzatziki. Doe de crème fraîche in een kom, pers de knoflook er boven uit en breng op smaak met wat peper en zout. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd in dunne reepjes. Meng door het crème fraîche mengsel.
Maak het bord op door mooie ovalen bolletjes te maken van de tzatziki. Snijd de wafels schuin doormidden en leg dwars op elkaar. Garneer met wat basilicum.
Tip:
-Haal de balderdeegplakjes op tijd uit de vriezer zodat ze ontdooit zijn.
-De ovale bolletjes maak je door de quenelle techniek, gebruik hiervoor 2 eetlepels
Bron: Ralf Dirven –Restaurant de Beleving