Het aantal besmettingen met corona toont de laatste weken gelukkig weer een dalende lijn
Het aantal besmettingen met corona toont de laatste weken gelukkig weer een dalende lijn Bron: RIVM en Esri

Coronacijfer Meierijstad weer op niveau oktober

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode – De coronacijfers voor Meierijstad zijn de afgelopen week opnieuw verder gedaald. Het aantal besmettingen op weekbasis bedraagt nu 123, dat is het laagste aantal besmettingen sinds 12 oktober. Een week geleden telde onze gemeente nog 157 besmettingen en nog een week eerder stond dat aantal nog op 287, ruim twee keer hoger dan nu.

De trend dat het aantal besmettingen over de langere termijn afneemt hield de afgelopen weken ook stand. Het aantal nieuwe besmettingen geteld over de laatste twee weken daalde van 444, nu een week geleden naar 288 vandaag. Terugkijkend op de laatste drie weken nam het aantal besmettingen af van 704 vorige week naar 559 nu en over de laatste vier weken daalde de teller van 1037 naar 842 stuks.
Helaas hebben we de laatste week wel drie ziekenhuisopnames genoteerd. Het totaal aantal opnames in wat de tweede golf is gaan heten staat daarmee op 27 en op 238 gerekend vanaf het begin van de pandemie. Gedurende de laatste zeven dagen overleden vier mensen waarvan bekend was dat ze besmet waren. Daarmee zijn er in totaal 159 mensen overleden waarvan sinds 1 augustus 28.

Dat de daling terugkijkend over een langere periode relatief langzamer gaat, dan die van een korte periode is niet verontrustend. Dat was bij de afname van de eerste piek in april en mei ook het geval. Deze afname gaat minder snel omdat in het begin van de drie- en vierweekse terugblik, het aantal nieuwe besmettingen per dag nog vrij hoog was. De effecten van de snelle daling van deze week zijn in de cijfers van langere periodes pas over enkele weken zichtbaar.

Het RIVM stelt alleen cijfers per gemeente beschikbaar. Om die reden kunnen geen actuele cijfers voor Sint-Oedenrode worden gemeld.