Afbeelding

Het allereerste Rooise curling toernooi

Evenementen

Sint-Oedenrode - RooIce, een nieuw evenement waarbij de markt van 15 december tot en met 6 januari het decor is voor een schitterend winterdorp, compleet met schaatsbaan, gezellige horecagelegenheden en verschillende kraampjes. Naast dit alles staat er een primeur op het programma: het allereerste Rooise curling toernooi!

Er wordt gestreden om de felbegeerde titel: Roois curling kampioen. Of je nu een doorgewinterde curler bent of juist onbeslagen ten ijs komt, dit toernooi belooft spanning en plezier op het ijs. Het draait om gezelligheid, sportiviteit en genieten van de winterse sfeer. Na afloop van de wedstrijden kunnen deelnemers samen napraten onder het genot van een verwarmend drankje en genieten van andere spannende wedstrijden op de ijsbaan.

De teams bestaan uit maximaal 4 spelers, waar per wedstrijd gewisseld mag worden met reservespelers zodat er enige flexibiliteit is. De wedstrijden, elk van 30 minuten, worden gespeeld over 5 Ends. Per End werpt ieder team 4 stenen. Degene die de meeste Ends wint heeft de wedstrijd gewonnen. Er wordt gespeeld met houten ijsstokken die lijken op curlingstenen. Het grote verschil is dat curlingstenen zwaarder zijn dan ijsstokken.

Poulewedstrijden vinden plaats op 18 t/m 21, 27 en 28 december, en 2 en 3 januari. Teams worden ingedeeld op minimaal één van deze dagen, met de mogelijkheid om een voorkeursdatum op te geven. De finales, de grote ontknoping van het toernooi, worden gespeeld op donderdag 4 januari. Elke avond worden er van 19.00u - 22.00u wedstrijden gespeeld op de schaatsbaan.

Je kunt inschrijven via: https://rooice.nl/curling-rooice

Naast dit fantastische toernooi heeft RooIce veel meer te bieden. Zo staan er 3 weken lang verschillende kraampjes waar leuke hebbedingetjes gekocht kunnen worden. Ook is er voldoende horeca aanwezig zodat iedereen kan genieten van warme en koude drankjes en heerlijk eten. Wanneer de curlingwedstrijden even op pauze staan, is iedereen welkom om de schaatsen aan te trekken en het ijs op te gaan. Jong en oud komen samen om de winter te vieren tijdens de donkere maanden in de gezellige ambiance van RooIce. Of je nu deelneemt aan het curlen, op zoek gaat naar het ideale kerstcadeautje, komt genieten van culinaire hoogstandjes of simpelweg de sfeer komt proeven. RooIce biedt voor ieder wat wils.

Een aankondigingsposter.